Nova uvrstitev Alenke Čebašek med najboljšo dvajseterico

16.12.2018

Po sprinterskih bojih včeraj so se tekačice in tekači na smučeh v Davosu danes pomerili še na razdalji v prosti tehniki.

Alenka Čebašek je tretjič letos končala med najboljšo dvajseterico (c) GEPA

Na 10 km preizkušnji je v ženski konkurenci od slovenske trojice točke znova osvojila Alenka Čebašek. Po polovici preizkušnje je imela 15. čas, v cilj pa je pritekla s 17. časom in je tako znova poskrbela za lep rezultat v letošnji sezoni. Za zmagovalko Therese Johaug je zaostala za minuto in 41 sekund, za petim mestom denimo le 40 sekund. Mlada Eva Urevc je z zaostankom 2 minut in 26 sekund zasedla 42. mesto, Anamarija Lampič pa je zaostala tri minute in je zasedla 52. mesto. 

V moški konkurenci je kot edini za Slovenijo tekel Miha Šimenc, ki je na 15 km razdalji zasedel 93. mesto. Zmagal je Rus Jevgenij Belov.

Alenka Čebašek je bila po tretji letošnji uvrstitvi med dvajseterico lahko zadovoljna: "S tekmo sem zadovoljna, želela sem si točk. Seveda so danes odločale sekunde, do 15. mesta ni manjkalo veliko, a tekma je tu težka. Na koncu sem malo izgubila, a bo še čas, da bodo sekunde prišle tudi v moj prid." Trenutno najkompletnejšo slovensko tekačico na smučeh je dopolnil še glavni trener Nejc Brodar: ”Tekma se je razvila po pričakovanjih. Malo je grenkega priokusa zaradi igre sekund. Želel bi si dve sekundi boljši čas za Alenko, da bi končala med najboljših petnajst. Če pa pogledam celotno tekmo, pohvale servisu, ki so znova našli pravo mažo, prave strukture in prave smuči za današnje pogoje, ki so se čez noč spremenili. To je pokazatelj, da se dela dobro. Pričakoval sem, da Alenka lahko poseže v najboljših 15, končala je na 17. mestu in mislim, da moramo biti s tem rezultatom zadovoljni."

Svetovni pokal v teku na smučeh se bo nadaljeval konec meseca s Tour de Skijem.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov