DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajc v Engelbergu na 12. mestu, D. Prevcu padec odnesel vrhunsko uvrstitev

15.12.2018

Na prvi tekmi smučarjev skakalcev v švicarskem Engelbergu je Timi Zajc zasedel 12. mesto, Domen Prevc je bil po padcu v finalu 20., Jernej Damjan pa je točke osvojil na 23. mestu.

Timi Zajc (c) GEPA

Engelberg je pripravil lepo kuliso na predzadnji tekmi letošnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih pred novoletno turnejo. Na tekmi je bilo tudi šest Slovencev, kot prvi je skočil povratnik v svetovni pokal, Peter Prevc. S številko šest je ob močnem vetru v hrbet skočil 126 metrov, skupaj 126,6 točk pa je bilo žal premalo za prve letošnje točke. Na koncu je zasedel 35. mesto. Brez finalne serije je s 123 metri in 123,5 točkami žal ostal tudi mladi Žak Mogel, ki je končal na 38. mestu. Med njima je, na 36. mestu, končal Anže Lanišek s 122.5 metri in 125,1 točkami. Preostala trojica si je zagotovila nove točke svetovnega pokala.

Jernej Damjan je skočil 127 metrov, zbral pa je 131,3 točk na 26. mestu po prvem skoku. Znova sta bila najboljša mlada Domen Prevc, ki je s 129 metri in 138,1 točkami zasedal 13. mesto in Timi Zajc ki je bil s 128 metri in 137,6 točkami tik za njim. Vodil je Rus Jevgenij Klimov s 136.5 metri in 151,6 točkami pred Poljakom Piotrom Zylo in Nemcem Stephanom Leyheyom.

V finalni seriji je Damjan s 129 metri znova pokazal zelo lep skok, s skupno 283,1 točkami pa se je povzpel na 23. mesto. Zajc je nato skočil 134 metrov, v izenačeni konkurenci pa je z 283,1 točkami zasedel 3. mesto, na koncu pa je končal na 12. mestu. ”S tekmo sem zelo zadovoljen, saj sem naredil dva konstantna skoka, tudi rezultat je zelo vrhunski. Z mirno glavo grem lahko na jutrišnjo tekmo,” je sprva povedal Zajc, ki je nato dodal še odgovor na vprašanje, ali je potrpežljivost beseda, s katero se v zadnjem času velikokrat sreča: ”S to besedo se res srečam večkrat. Predvsem moram biti potrpežljiv, da bodo najboljši rezultati kmalu tudi prišli. Sicer pa me letos najbolj veseli konstantnost, da delam zelo podobne skoke in s tem pridejo tudi konstantne uvrstitve.”

 Še boljši skok je uspel Domnu Prevcu, ki ga je odneslo do 138 metrov, žal pa mu je pri doskoku levo smučko spodneslo pod desno, tako da je padel. Na srečo brez posledic, tako da se je že sam odpeljal naprej v iztek, s skupno 273,4 točkami pa je končal na 20. mestu. Prve zmage se je na tekmi rahlih presenečenj veselil Nemec Karl Geiger, ki je v finalu skočil daljavo dneva, 141 metrov, zbral pa je 302,0 točki, drugi je bil Zyla, tretji pa Avstrijec Daniel Huber, ki je prvič v karieri stopil na zmagovalni oder.

Naš glavni trener Gorazd Bertoncelj je takole ocenil nastope danes naših najboljših dveh: ”Timi in Domen sta opravila zelo soliden nastop. Domen je izjemno skočil v finalu, pogoji so bili težki, skočil pa je izjemno daleč. Imel je težave pri pristanku in je seveda padel. Tudi Timi je opravil zelo dober finalni skok, tako da smo z njima res zadovoljni. Skakalnica v Engelbergu je pripravljena odlično, kljub temu, da je nekaj skakalcev imelo težave pri pristanku. To je bilo izključno zaradi velikega vetra v hrbet in velike hitrosti po zraku, imeli so tudi veliko višino, malce pa so bili tudi tekmovalci zato nespretni pri doskoku.” In še komentar nastopa povratnika Petra Prevca: ”Peter je na tekmi izvedel svoj najslabši skok v teh dveh dnevih. Bil je močno prezgoden in posledično je odskočil pred zgornjim delom. Nato je čakal smuči za mizo, v vzletni fazi in zato je izsiljeval metre. V zadnjem delu je imel težave pri pristanku, kjer se je komaj rešil padaca.”

Jutri bo v Engelbergu še ena tekma svetovnega pokala, zadnja pred nedeljskim državnim prvenstvom v Planici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov