Najboljši smuk za Čatra v Val Gardeni

15.12.2018


Svetovni pokal za moške se je nadaljeval v italijanski Val Gardeni, kjer so se tekmovalci pomerili na smuku. Slovenske barve je branila ista četverica, ki je včeraj na superveleslalomu dosegla lep ekipni uspeh z uvrstitvami od 17. do 20. mesta.


Martin Čater, foto: Gepa

Danes je bil razred zase Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki je s progo Saslong opravil s časom 1:56.13, kar mu je na koncu prineslo tudi zmago. Drugo mesto je osvojil Avstrijec Max Franz, ki je zaostal 0.86 sekunde, še šest stotink sekunde več pa je za 3446-metrsko vožnjo potreboval Švicar Beat Feuz.

Najboljši Slovenec je bil Martin Čater, ki je startal 29. po vrsti. Po tem, ko so mu smukaške točke v Lake Louisu in Beaver Creeku ušle le za las, zasedel je namreč 31. in 33. mesto, je danes z dobrim smučanjem uspel priti med trideseterico. 2.14 sekunde za Kildejem ga je popeljalo na 25. mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev na temu prizorišču.

Soliden nastop je uspel Mihi Hrobatu, ki je bil blizu prvim smukaškim točkam v karieri. 2.69 sekunde zaostanka za vodilnim ga je popeljalo na 36. mesto, od trideseterice pa ga je ločilo 34 stotink. Klemenu Kosiju, ki je v Beaver Creeku zasedel 15. mesto, ponovitev uspešnega nastopa ni uspela, saj je zasedel 45. mesto, Boštjan Kline pa se je znašel na dveh mestih nižje po lestvici.

Glavni trener Peter Pen je najprej spregovoril o nastopu Čatra nato pa ocenil še ostale: ''Tako serviserji pri Stoeckliju kot on so danes opravili veliko delo, da smo bili danes konkurenčni v zgornjem delu. Tudi proti cilju je dobro finiširal, tako da je prišel do rezultata, ki mu je dal potrditev in na katerem lahko gradi, predvsem pred temi težkimi smuki, ki pridejo in na katerih ima on večje možnosti. Miha je imel željo na krilih včerajšnjega rezultata. A s Kosijem sta bila v drugem sektorju zadnji in predzadnji in potem, ko ni prave hitrosti ti pogum in napadanje ne prineseta kaj več. Pri Klinetu je obratno. Ima hitrost, na enostavnih delih je dobro, a tam kjer bi moral bolj stopiti in reagirati, tako kot smo pri njem navajeni, mu ni uspelo. Bilo je slabo smučanje in ni bilo rezultata. Je pa bila malo čudna tekma, vsi so bili začudeni. Kildeju je uspela perfektna vožnja, ostalo pa je bilo precej strnjeno. Drugi je bil devetdeset stotink zadaj in sekundo dvajset pred Martinom. Tako da, tu smo ostali. Imeli smo priložnost, smo pa prekinili niz neuspešnosti na smukih tukaj. Ni rezultat s katerim bi ravno mahal, je pa neka potrditev in dokaz, da lahko tudi na takšnih smukih nekaj naredimo, kar v preteklih letih nismo.''

Zvočna izjava (mp3)
Peter Pen >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov