Fak in Bauer do novih zelo dobrih uvrstitev

15.12.2018

Avstrijski Hockhfilzen je danes gostil še zasledovalni preizkušnji v ženski in moški konkurenci. Jakov Fak in Klemen Bauer sta vpisala novi lepi uvrstitvi.

Urška Poje je na zasledovanju zasedla 46. mesto (c) GEPA

Prve so na progo šla dekleta, ki so se pomerila na 10 km razdalji. Za razliko od pokljuške tekme, je bila tokrat na štartu tudi Slovenka Urška Poje, ki je pred dvema dnevoma osvojila prve točke svetovnega pokala z 39. mestom. Tudi danes je bila na poti zelo dobro. Najprej je sicer zgrešila en strel, nato je bila dvakrat popolnoma natančna, žal pa se ji je roka zatresla na zadnjem streljanju, ko je zgrešila dva strela. V cilj je tako pritekla na 46. mestu z zaostankom 3:33 minut, dobre pol minute za štiridesetim mestom. Ogorčen boj za zmago je pripadel v četrtek drugi, Finki Kaisi Mäkäräinen, ki je ob treh zgrešenih tarčah v cilju imela 1,5 sekunde prednosti pred odkritjem te sezone, Slovakinjo Paulina Fialkova, ki je zgrešila dvakrat in je štartala s sedmega mesta, na tretje je padla vodilna v skupnem seštevku in zmagovalka četrtkovega sprinta, Italijanka Dorothea Wierer, ki je zgrešila štirikrat, zaostala pa je 2,8 sekund.

Jakov Fak (c) GEPA

Na moškem zasledovanju na 12,5 km progi je Jakov Fak napadal z 9. mesta, Klemen Bauer pa z 21. mesta. Po prvem streljanju večjih sprememb ni bilo, oba sta pokrila vse tarče. Bauer je bil brezhiben tudi v drugo, kar ga ja dvignilo na 8. mesto, Fak pa je dvakrat zgrešil in je padel na 22. mesto. Na tretjem strelskem postanku se je slika obrnila, saj je Fak zadel vse, Bauer pa le tri strele, tako da je Fak napredoval na 14., Bauer pa je padel na 19. mesto. Na zadnjem streljanju je Fak vnovič zadel vse strele in proti cilju odšel na 12. mestu, Bauer pa je zgrešil še en strel in je padel na 21. mesto. Tam je bil tudi v cilj, medtem ko je Fak izgubil eno mesto v zadnjem krogu in je končal na 13. mestu. Druge letošnje zmage se je ob popolnem strelskem nastopu veselil Martin Fourcade, štirinajst sekund je zaostal Nemec Arnd Peifer, prvič se je na zmagovalni oder zavihtel Norvežan Vetle Sjaastad Christiansen.

Faka v zadnjem krogu oviral trener

Jakov Fak danes ni imel čisto svojega dne, saj mu je marsikaj šlo narobe: ”Žal nisem izpolnil naloge, ki sem si jo zadal, to je, da izboljšam svojo pozicijo od včeraj. Na drugem strelskem postanku sem naredil napako, ko sem celotno skupino strelov nastavil nekoliko nižje in bolj v levo stran. Presenetljivo. Na samem teku sem se počutil dobro, a vseeno ne dovolj dobro, da bi lahko popravil zgrešena strela in obdržal pozicijo ali pa se boril za kaj več. Je pa bila danes lepa priložnost, saj bi ob boljšem streljanju lahko lepo napredoval.”

Glavni trener naših, Uroš Velepec, je po tekmi povedal: ”S tekmo moramo biti zadovoljni, oba sta naredila dobro tekmo. Klemen je obdržal 21. mesto, žal je trikrat zgrešil. Pri Jakovu se je zataknilo na drugem postanku, če ne bi se sigurno boril za stopničke. Žal je v zadnjem krogu, vložili smo tudi protest, pred njega na zadnjem bregu skočil eden izmed trenerjev. Moral se je ustaviti, izgubil je kar precej časa, a potem je ujel nazaj, sprintal in nadoknadil, kar je uspel. Lahko bi se boril za deseto mesto. Žal tako je. Tudi 13. mesto je v tej konkurenci odlično, sploh če dirka ni popolna in mislim, da moramo biti zadovoljni.”

Jutri bo na sporedu štafetna preizkušnja, našo ekipo bosta dopolnila Miha Dovžan in Mitja Drinovec.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov