DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Peter Prevc se je vrnil s šestim mestom v kvalifikacijah

14.12.2018

Smučarji skakalci so v Engelbergu opravili z uradnim treningom in kvalifikacijami za jutrišnjo predzadnjo posamično tekmo svetovnega pokala pred novoletno turnejo. Na tekmo se je zanesljivo uvrstilo šest naših orlov, najboljši je bil povratnik Peter Prevc.

Domen Prevc se je zanesljivo uvrstil na jutrišnjo tekmo v Engelbergu (c) GEPA

Peter Prevc  se je uspešno vrnil v karavano svetovnega pokala v smučarskih skokih po dveh operacijah gležnja, ki jih je prestal tekom minulega poletja. V Engelbergu je v kvalifikacijah s 132 metri dolgo vodil, na koncu pa je v rahlem sneženju s 126,3 točkami zasedel 6. mesto. "Nekaj časa je minilo, da sem se res vrnil v karavano svetovnega pokala. S prvimi nastopi sem zadovoljen. Pred začetkom sem bil kar nervozen, kako se bo vse izteklo, kako se bo začelo, a po opravljenem prvem skoku sem videl, da me preveč stvari ne more skrbeti in da grem lahko umirjeno iz skoka v skok,” je sprva povedal najstarejši Prevc, ki je nato nadaljeval z mislijo o skakalnici v Engelbergu, ki si jo je izbral za povratek: ”Je zelo popularna, ima dolgo tradicijo, tu se že dolgo tik pred božičem zbere svetovni pokal. Jaz sem tu imel že zelo dobre in tudi zelo slabe rezultate. Ko je forma, ti je skakalnica všeč, ko je ni, ti ni všeč. Danes sem jo naštudiral v redu, upam da bo jutri tudi tako, če ne še bolje."

Malce skrbi je pred potjo v Engelberg povzročal doskok, saj velikokrat letos Prevc na sneg še ni doskočil: ”Tudi doskoki so mi danes relativno lepo uspeli. Za naprej pa ne bom delal nobenih večjih preobratov, torej da bi v enem skoku želel vse nadoknaditi in iti do vrha. S tem, kar se je danes zgodilo, sem že kar zelo zadovoljen. Jutri bom skušal nadaljevati in napake počasi odpraviti.” Kako je bilo danes v primerjavi s treningom doma? ”Skoki so bili malenkost slabši, kot tisti najboljši na treningu, tako da je še nekaj prostora za izboljšave. A to je bil vendarle moj prvi dan v svetovni karavani, tako da se nimam veliko za sekirati in grem lahko z dvignjeno glavo počasi naprej. Jutri grem v tekmo ne glede na današnje rezultate s podobnim fokusom kot danes. Umirjeno, s samozaupanjem v to, da sem na treningu že pokazal dobre skoke in da jih zdaj poizkušam le še prenesti na tekmo.”

Tik za njim je na 8. mestu z meter krajšim skokom končal Jernej Damjan, ki je zbral 124,1 točk. "Na začetku sezone sem naredil eno večjo napako, ko sem preizkušal nove ”kajle”, vpetnike. Zdaj sem zamenjal nazaj na stare in počasi se mi občutki vračajo. V Planici sem že naredil nekaj skokov, da lahko rečem, da sem začutil prave občutke, danes pa je bilo prav tako zelo zadovoljivo,” je povedal Damjan po petkovih skokih v Švici. Med bolj razpoloženima sta bila tudi mlajša člana ekipe. Timi Zajc je s 128 metri in 118,1 točkami zasedel 18. mesto, Domen Prevc, sicer rekorder naprave, pa je s 126.5 metri in 114,8 točkami zasedel 23. mesto. Na tekmo sta se prebila tudi Anže Lanišek s 120 metri in 102,4 točkami na 42. mestu ter najmlajši Žak Mogel s 119 metri in 97,0 točkami na 49. mestu. Žal je bil prekratek le prvi naš danes, Tomaž Naglič, ki je s 114.5 metri zasedel 54. mesto. Kvalifikacije je sicer dobil vodilni v skupnem seštevku, Japonec Rjoju Kobajaši s 137 metri in 134,4 točkami.

Naši že na treningu med bolj razpoloženimi

Na treningu so bili najbolj razpoloženi od Slovencev Domen Prevc in Timi Zajc, ki sta pokazala dva zelo dobra skoka, potem ko sta imela 7. in 15. oz. 6. in 16. oceno posamezne serije, zelo dobro je začel tudi Peter Prevc z 11. in 18. oceno, v drugi seriji pa sta svoj skok iz prve serije lepo nadgradila Mogel in Damjan, ki sta imela 13. oz. 6. oceno serije. 

Program v Engelbergu

Sobota, 15. december
15:00 Poizkusna serija
16:00 Tekma

Nedelja, 16. december
12:45 Kvalifikacije
14:15 Tekma


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov