Fak v Hochfilznu z ničlo med deseterico, Bauer tik za dvajseterico

14.12.2018

Avstrijski Hochfilzen je v zimski idili gostil drugi letošnji moški šprint za točke svetovnega pokala, zelo lepi uvrstitvi sta dosegla Jakov Fak in Klemen Bauer.

Jakov Fak je drugič letos končal med deseterico (c) OO Pokljuka

V slovensko reprezentanco se je v Avstriji prikradel virus, saj Rok Tršan in Mitja Drinovec zaradi bolezni danes nista štartala. Kot prvi je od preostale trojice naših v smučino druge šprinterske preizkušnje te sezone odšel Jakov Fak. Na strelišču je ni naredil nobene napake, na progi pa še ni najhitrejši in to je bil tudi edini razlog, da je v cilju 10 km preizkušnje za 46,3 sekund zaostal za vnovičnim zmagovalecem, Norvežanom Johannesom Thingnsom Bøjem. Norvežan je dobil tretjo zaporedno tekmo, tudi drugi šprint letos, kljub temu, da je zgrešil en strel v stoje. 8,6 sekund je zaostal francoski osmoljenec Pokljuke, Martin Fourcade, ki je sicer pokril vse tarče, a podobno kot Fak na progi še ni med najhitrejšimi. Tretje mesto je ob desetih zadetih strelih zasedel Nemec Benedikt Doll z zaostankom 10,2 sekund. Trojica je bila danes razred zase, Fak je s končnim devetim mestom močno izboljšal pokljuško 39. mesto v šprintu. "Na strelišču je bilo dobro, čeprav se mi zdi, da bi še vedno moral streljati hitreje, če bi želel še boljši rezultat. Glede natančnosti pa je to to, vse strele sem zadel, kar je vzpodbudno. Glede teka pa je še nekaj minusa. Za enkrat je stanje tako, to je bil danes moj maksimum. Jutri je nova priložnost in upam, da bom na štirih strelskih postankih dovolj uspešen, da se premaknem na kakšno višjo pozicijo,” je po prvi tekmi izven Slovenije letos povedal Fak.

Precej bolje kot na Pokljuki je z nastopom opravil tudi Klemen Bauer, ki je žal sicer zgrešil zadnji, deseti strel, a je kljub temu zasedel zelo solidno 21. mesto z zaostankom 1:11,4 za zmagovalcem. "Današnji nastop bi ocenil s pozitivno oceno. Sigurno sem pokazal kam se lahko uvrstim, če ustrelim optimalno oz. blizu tega. Žal me je zadnji zgrešeni strel stal še okrog deset mest, a kljub vsemu mislim, da sem ujel tisto pravo formo in glede na to, da je sezona še dolga, sem zelo motiviran in pozitivno naravnan za naslednje tekme," je po najboljšem letošnjem dosežku povedal Bauer. Žal se Mihi Dovžanu nastop tokrat ni izšel po željah, potem ko je na vsakem strelskem postanku zgrešil po en strel in je z zaostankom 2:41,5 minut zasedel 77. mesto in ga ne bo niti na jutrišnjem zasledovanju. Glavni trener naših, Uroš Velepec, je takole povzel naše današnje nastope: "Mislim, da danes moramo biti zadovoljni z nastopoma Jakova in Klemena. 21. mesto je v tej konkurenci res še vrhunska uvrstitev. Žal je Klemen zadnji strel poslal na rob, a storil je velik korak naprej od Pokljuke. Jakov na smučeh še ni pravi. Zelo dobro je tekel v klance, tam kjer je strmo, pravega občutka pa še ni našel na ravnem, za drsenje. Mislim, da smo lahko zadovoljni, škoda da je Miha izpadel iz zasledovanja, enostavno je zgrešil enkrat preveč. Rok je že doma v oskrbi, bomo videli kako bo z Mitjo zvečer. Če ne bo dobro, gremo jutri domov in smo v nedeljo brez štafete."

Poleg Faka in Bauerja bo prvič letos na zasledovalni tekmi nastopila tudi Urška Poje.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov