Klasični hat trick Tima Mastnaka?

14.12.2018

Po včerajšnjem, za nas, sanjskem uvodu v sezono se je alpsko - deskarska karavana s Carezze že preselila v bližnjo Cortino ´d Ampezzo, kjer bo danes zvečer na sporedu žreb štartnih številk prvokategornikov, jutri (15.12.) pa gre znova zares. Na sporedu bo namreč še drugo in hkrati zadnje dejanje operacije ˝Dolomiti 2018˝. Zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal v letošnjem koledarskem letu se prične s popoldanskimi kvalifikacijami (13.00) in zaključi s finalom pod žarometi ob 17.00 uri. Na štartu bo tudi elitna slovenska četverica: Gloria Kotnik, Rok Marguč, Žan Košir in Tim Mastnak.


Tim je številka 1! (foto: Miha Matavž, FIS Snowboard)

Tim Mastnak, ki je na zadnjih dveh paralelnih veleslalomih za svetovni pokal (Scoul, Carezza) ostal neporažen, je v Cortino prispel že včeraj. ˝Dan po zmagi so občutki še vedno fenomenalni. Odlično se počutim. Seveda pa je prisotna rahla utrujenost. Na snegu nisem bil. Čaka me počitek in regeneracijski fizični trening, pa seveda prijetnejši del obveznosti, večerni žreb štartnih številk,˝ s Cortine sporoča Celjan, ki bo ob domačinki Ochnerjevi kot nosilec prestižne rumene majice glavna zvezda večera, v centru pozornosti pa bo seveda tudi dan potem. ˝Nov dan, nov izziv. Dejstvo, da je finale pod žarometi me ne moti, prav nasprotno. Takšnih tekem ni veliko, so pa to najlepše preizkušnje. Tudi in predvsem za gledalce. Seveda bo prej potrebno opraviti zahtevno popoldansko delo v kvalifikacijah,˝ opozarja Mastnak, ki bo v zadnjem delu  decembra, ko ni tekem na najvišji ravni, opravil več sklopov treningov (najbrž na Rogli), predbožičnih tekem za evropski pokal v Hochfügnu (Nem) pa se zagotovo ne bo udeležil.

Z včerajšnjim razpletom je seveda zelo zadovoljen tudi glavni trener Izidor Šušteršič, ki ostaja optimist. ˝Zelo zrele, premišljene in prav nič ˝zaletave˝ Mastnakove vožnje so lep obet za jutrišnjo tekmo in nadaljevanje sezone. Prepričan sem, da ga uspeh ne bo ˝uspaval˝, pač pa mu bo dal krila in dodatni zagon. Enako velja tudi za Žana Koširja in Roka Marguča, ki sta, kot sem že poudaril, prav tako nared za največje dosežke. Trije Slovenci na stopničkah? Zakaj pa ne. Kakovost in izkušnje so na naši strani, z nekaj športne sreče lahko prej ali slej spišemo bordersko pravljico, ˝ je optimističen Medvodčan, ki pa v tem kontekstu seveda ni pozabil omeniti Glorie Kotnik, ta je seveda prav tako pomemben del te zgodbe s potencialom za najvišja mesta. ˝Gloria je danes edina izmed naših trenirala na snegu. Držim pesti, da bodo stotinke v jutrišnjih  kvalifikacijah na njeni strani. V finalu je namreč mogoče prav vse …,˝ zaključuje Šušteršič, ki napoveduje še eno lepo deskarsko tekmo v osrčju Dolomitov.

Cortina ´d Ampezzo, svetovni pokal v paralelnem veleslalomu, spored:
Sobota, 15.12., 13:00 – kvalifikacije, 17.00 - finale

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov