Prve točke v karieri za Pojetovo, Wiererjeva tesno do prve zmage

13.12.2018

Po uvodnih tekmah 42. sezone svetovnega pokala v biatlonu minuli teden na Pokljuki se je karavana že preselila v Avstrijski Hochfilzen, kjer se je danes odvijal ženski šprint na 7,5 km razdalji.

Urška Poje je v Avstriji osvojila prve točke v karieri (c) OO Pokljuka

Do tesne zmage s prednostjo vsega 0,6 sekunde je prišla vodilna v skupnem seštevku, Italijanka Dorothea Wierer, na Pokljuki sicer sedma in dvakrat druga. Obakrat jo je premagala tokrat drugouvrščena Finka Kaisa Mäkäräinen, obe tekmovalki pa sta danes zgrešili po en strel v stoje. Tretje mesto je z zaostankom 24,4 sekund ob popolnem strelskem izkupičku zasedla Rusinja Ekaterina Jurlova-Percht. 

Odlično je strelski nastop uspel Urški Poje, ki je pokrila vseh deset tarč, to pa ji je končno prineslo tudi prve točke v karieri s 38. mestom. Za zmagovalko je zaostala 1:37,9 minute, s tem pa je izboljšala lansko 45. mesto iz Ruhpoldinga. Povsem pa se je ponesrečil nastop preostalima Slovenkama. Lea Einfalt je v leže zgrešila enkrat, v stoje pa kar štirikrat, po dvakrat je na obeh strelskih postankih zgrešila Polona Klemenčič. Na koncu sta obe ostali daleč od zasledovalne tekme v sobot, Klemenčičeva je bila z zaostankom 3 minut in 5 sekund 94., Einfaltova pa s štirinajstimi sekundami zaostanka več mesto za njim.

Glavni trener Uroš Velepec je po tekmi dejal: ''Moramo biti kar zadovoljni, predvsem z Urško. Danes je odtekla na tistem nivoju kot na Pokljuki, se pravi govorimo o rangu dveh minut zaostanka za najhitrejšo, kar je lep napredek od lanskega leta. Lani je izgubljala malo pod tremi minutami. Na streljanju se ji je danes končno izšlo in če se malo pohecam, tudi brez padca v zadnjem krogu je bilo. Prve točke v karieri so lep korak naprej, seveda pa jo čaka še dolga pot.''

Urška pa je nato rekla: ''Z današnjim nastopom sem zadovoljna, mislim, da sem dala svoj maksimum in trenutno tudi nekako iztržila najboljši rezultat, če gledam na samo lestvico. Na strelišču sem realizirala 100-odstotni izkupiček, mislim da tudi v dokaj hitrem času, a so še rezerve. Tekaško sem dala svoj maksimum. Hochfilzen sicer ne velja za najtežja prizorišča, tako da je bilo tu tudi najlažje izkoristiti te popolne pogoje, ki smo jih danes imeli. Zadovoljna sem s to tekmo, ker sem prvič dosegla točke svetovnega pokala.''

Jutri bo na sporedu moški šprint.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov