DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Peter Prevc se vrača v Engelbergu

12.12.2018

Po tem, ko so najboljši smučarji skakalci in skakalke minuli konec tedna zaradi odpadlih tekem v nemškem Titisee-Neustadtu imeli prosto, se svetovna pokala nadaljujeta v Švici in Franciji.

Najboljši slovenski skakalci in skakalke (c) SloSki

Svetovni pokal v smučarskih skokih za moške bo po Wisli, Ruki in Nižnem Tagilu gostoval še v Engelbergu, kar je že tradicionalno zadnja postaja pred novoletno turnejo. V Švici se bo na tekme svetovnega pokala vrnil tudi naš najboljši skakalec zadnjega obdobja, Peter Prevc, ki je uspešno saniral poškodbo gležnja. Najstarejši izmed bratov Prevc ima opravljenih precej manj skokov od konkurence, večinoma na ledeni smučini v Kranju, včeraj pa je opravil tudi trening v Planici, kjer je na srednji skakalnici prvič po marćevskem zaključku svetovnega pokala pod Poncami doskočil na snegu. Poleg njega je včeraj v Planici treniral tudi Jernej Damjan, preostala peterica, ki pod vodstvom Gorazda Bertonclja potuje v Engelberg, Timi Zajc, Domen Prevc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Tomaž Naglič, pa je trenirala v Kranju. Peter Prevc v naši ekipi za Engelberg tako menja Bora Pavlovčiča.

Program v Engelbergu

Petek, 14. december
16:00 Uradni trening
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 15. december
15:00 Poizkusna serija
16:00 Tekma

Nedelja, 16. december
12:45 Kvalifikacije
14:15 Tekma

Dekleta prvič v Francijo

Konec tedna bodo po uvodnem trojčku tekem drugo postajo v tej sezoni obiskale smučarke skakalke. V naši ekipi v primerjavi z Lillehammerjem ne bo prišlo do sprememb, tako da bo Zoran Zupančič jutri proti Premanonu odpotoval z Emo Klinec, Niko Križnar, Uršo Bogataj, Špelo Rogelj, Jernejo Brecl in Majo Vtič. Skakalke so v preteklih dneh skupno opravile štiri enote treninga na skakalnici po dve v Kranju in Planici. Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske bo sploh prvič gostoval v Franciji, ki bo tako postala trinajsta država, ki bo gostila najboljše skakalke na svetu tudi pozimi. Premanon se sicer nahaja na vzhodu Francije tik ob meji s Švico in bo prvič v zgodovini gostil tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, hkrati pa bo šesto francosko mesto, ki bo gostilo tekme najvišjega nivoja v tem športu. 

Premanon bo za dekleta zadnja postaja v tem koledarskem letu, saj se bo svetovni pokal nato predvidoma (če vmes ne bodo nadomeščali odpadle tekme iz Nemčije) nadaljeval šele sredi januarja, ko bodo na sporedu tekme na Japonskem.

Program v Premanonu (HS90)

Petek, 14. december
12:00 Uradni trening
14:00 Kvalifikacije

Sobota, 15. december
10:00 Poizkusna serija
11:00 Tekma

Nedelja, 16. december
9:45 Kvalifikacije
11:00 Tekma

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov