Slovenska vojska bo leta 2019 podpirala 27 organizacij, tudi SZS

11.12.2018


V torek, 11. decembra, je poveljnik sil brigadir Milko Petek v vrhniški vojašnici podpisal letne načrte civilno-vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in 27 organizacijami, ki delujejo v javnem interesu. Sile Slovenske vojske bodo leta 2019 med drugimi podpirale tudi Smučarsko zvezo Slovenije.Brigadir Petek je v uvodnem nagovoru poudaril, da Slovenska vojska dejavno sodeluje z okoljem, v katerega je vpeta. Tako bo tudi v prihodnjem letu, saj so skupaj z organizacijami, ki so izkazale veliko mero razumevanja pri načrtovanju, našli vzajemno pot. Tudi zato lahko z optimizmom stopijo v novo leto.

Slovenska vojska bo v podporo civilnim organizacijam namenila finančna sredstva in vire v ocenjeni vrednosti 420.000 evrov. Podpirala jih bo z različnimi dejavnostmi, kot so na primer naleti z zračnimi in vodnimi plovili, prevozi z vozili za cestni promet, sodelovanje pripadnikov SV, nočitve v vojaških objektih, zagotavljanje dopolnilne zdravstvene oskrbe (bolničar oziroma voznik in reševalno vozilo), uporaba vojaških vadišč, strelišč in športnih dvoran, sodelovanje gardne in častne enote, nastopi Orkestra SV, souporaba prostorov v vojašnicah, izposoja sredstev (terenskih postelj, sanitetnih torb, ponjav, termovk, miz in klopi, agregatov, radijskih postaj ter drugega).

Civilno-vojaško sodelovanje so viri in dejavnosti, ki podpirajo razvoj primernih odnosov med poveljniki, civilnimi organi oblasti in civilnim prebivalstvom na območju, kjer delujejo enote Slovenske vojske. Uresničevanje načrtov civilno-vojaškega sodelovanja zato omogoča dosego ciljev in poslanstva Slovenske vojske ter povečuje njen ugled, zaupanje vanjo in v njene zmogljivosti.

slovenskavojska.si

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov