Ženska štafeta v Beitostolnu na 10. mestu

09.12.2018

Norveški Beitostolen je po tekmah na razdalji danes gostil še štafetne boje. Slovenske barve na 4x5 km progi so branile Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan.

Anamarija Lampič je predala na 8. mestu (c) GEPA

V klasičnem koraku je za Slovenijo začela Anamarija Lampič, ki je do zadnjega poldrugega kilometra držala stik z najhitrejšimi, nato pa je malce izgubila in predala na 8. mestu z zaostankom 24 sekund za prvo norveško štafeto. Katja Višnar je na polovici svoje 5 km razdalje v klasičnem koraku izgubila prednost pred Nemkami, Alenki Čebašek pa je z zaostankom 1:44 minute predala na devetem mestu.

Čebaškova je uspela držati razliko do desetih Italijank, tako da je štafeto predala na devetem mestu z zaostankom 1:58 minute za vodilno Norveško. Še druga, ki je tekla v prosti tehniki, Vesna Fabjan, je hitro začela izgubljati sekunde proti Italijankam in poltretji kilometer pred ciljem je naša štafeta padla na 10. mesto. Fabjanova je v cilj pritekla z zaostankom 3 minut in 27 sekund na 10. mestu. Zmagala je prva norveška štafeta, boj za drugo mesto je dobila druga ruska štafeta, ki je za pol sekunde ugnala prvo finsko štafeto. V pokalu narodov je Slovenija danes zasedla osmo mesto, kar je dve mesti slabše kot na zadnji štafetni preizkušnji v švedskem Ulricehamnu januarja lansko leto. Naš glavni trener, Nejc Brodar, je takole ocenil današnji nastop naše četverice: "V napovedi pred dnevi sem rekel, da bi bil velikanski uspeh uvrstitev med najboljšo šesterico, osebno pa bi bil zadovoljen z uvrstitvijo med najboljših osem. Mislim, da smo do tam trenutno sposobni priti. Na koncu smo bili deseti, dve reprezentanci sta imeli po dve državi in če bi to odštel, bi bili na koncu osmi, kar je podobno, kot je bilo na olimpijskih igrah. Vidim, da imajo punce več rezerv in da lahko posegajo po višjih mestih. Res je, da se ne moremo kosati z najboljšimi, ker so tam razlike prevelike, a nekje med 6. in 8. mestom bi bil to rezultat, ki bi bil zadovoljiv in za katerega mislim, da smo ga v prihodnje popolnoma zmožni doseči."

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v švicarskem Davosu s šprintom in tekmo na razdalji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov