Kranjec deveti na veleslalomu v Val d'Iseru

08.12.2018


Francoski Val d'Isere je gostil drugi veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. Med 77 tekmovalci na startu sta bila tudi dva slovenska predstavnika, Žan Kranjec in Štefan Hadalin.


Žan Kranjec, foto: Gepa

Tekmo je ob močnem sneženju odprl vodilni smučar sezone Avstrijec Marcel Hirscher in s časom 52.41 postavil cilj za tekmece. Žan Kranjec je startal peti po vrsti in svojo nalogo opravil odlično. Zahtevni pogoji na progi Stade Olympique de Bellevard ga niso zmotili, tako da je v cilj prišel z drugim časom, z zaostankom 0.71 sekunde pa je na tem mestu ostal vse do konca uvodne vožnje. Edini, ki se je vodilnemu približal na manj kot sekundo, natančneje na 99 stotink, je bil Šved Matts Olsson, ki je zasedal tretje mesto.

Štefan Hadalin je nastopil 45. po vrsti. Podobno kot pred tednom dni v Beaver Creeku je bil tudi tukaj dobro na poti, da se uvrsti v drugi tek. Žal pa mu to po nekaj napakah v spodnjem delu proge, ki so mu k času dodale nekaj desetink, ni uspelo. Z 3.30 sekunde zaostanka za vodilnim se je najprej uvrstil na 34. mesto, nato pa zdrsnil na 39.


foto: Gepa

Pred nastopom najboljših treh iz uvodne vožnje je prvo mesto zasedal Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je ugnal domačina Alexisa Pinturaulta. Olsson je za Skandinavcem nato zaostal 13 stotink, za tem pa smo spremljali nastop našega smučarja. Vožnja se tokrat ni razpletla čisto po željah, saj se je vanjo prikradlo precej več napak, kot pred nekaj urami, tako da je ob prečkanju cilja zasedel osmo mesto. Hirscher je brez težav prišel do svoje 60. zmage v svetovnem pokalu, Žan pa je z devetim mestom vseeno prišel do zelo dobrega rezultata.

Glavni trener Klemen Bergant je o Kranjčevi predstavi dejal: ''Prilika je, a le, če se dvakrat pelješ kot se znaš. Žan se je peljal tako kot se zna v bistvu samo polovico prvega teka. V spodnji polovici drugega teka ni naredil niti enega pravega zavoja. S trenerskega gledišča in glede na njegov način smučanja je težko komentirati ta drugi tek. So pa najbrž živci naredili svoje. Ni zdržal, a glede na lansko sezono, saj je v taki situaciji že nekajkrat bil, je po navadi dobro funkcioniral, danes pa ni. Če si dober smučar so vsi pogoji za tebe. Žan je v prvem teku pokazal, da zna smučati na temu terenu. Danes sicer ni bil težek, saj ni bil zelo leden. A vseeno, tekma je bila težka, tudi zaradi vidljivosti. A tako je, če dvakrat ne napadeš, če dvakrat ne poskušaš smučati na svojem limitu, je izplen potem deveto mesto. Mogoče bo kdo zadovoljen z devetim mestom, jaz nisem.''

Kranjec pa je po tekmi rekel: ''Rezultat ni slab, a glede na to, da sem bil po prvi vožnji drugi, sem si sigurno želel več. Na žalost druga vožnja ni bila takšna, kot bi si jo želel, a gremo dalje, pokazal sem, da sem lahko med najboljšimi. To je tudi eden izmed ciljev za naslednje tekme, da pokažem dve vožnji, ki jih znam in potem dosežem res dober rezultat.''

Zvočna izjava (mp3)
Klemen Bergant >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov