Čebaškova tik za novimi točkami svetovnega pokala

08.12.2018

Karavana tekačev in tekačic na smučeh se je iz Lillehammerja v minulem tednu preselila v Beitostølen, kjer so na sporedu nove tekme svetovnega pokala. Na današnji tekmi na razdalji je od slovenske reprezentance nastopila Alenka Čebašek.

Alenka Čebašek (c) GEPA

Dekleta so se pomerila na 15 km razdalji v prosti tehniki, v konkurenci 57 tekmovalk pa je bila tudi ena Slovenka in sicer Alenka Čebašek. Žal se je v Beitostøln ni izšlo po željah, saj je osvojila 31. mesto, za novimi točkami je zaostala vsega sedem sekund. Čebaškova je začela dobro, po tretjini proge je imela 25. čas, nato pa je počasi izgubljala po nekaj sekund na kilometer in na koncu je žal v cilj pritekla z zaostankom 3:45,9 minut, kar je bilo dovolj za že omenjeno 31. mesto. Z minuto in petimi sekundami prednosti je še enkrat več letos s konkurenco pometla Norvežanka Therese Johaug, druga je bila Švedinja Charlotte Kalla, le dve desetinki za Švedinjo pa je na tretjem mestu zaostala še ena Norvežanka in sicer Ingvild Flugstad Östberg. 

Jutri bodo na sporedu štafetni boji, na 4x5 km preizkušnji bo tekmovala tudi naša reprezentanca v postavi Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek in Vesna Fabjan.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov