DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Skakalke in skakalci strnili vtise po prvih tekmah poolimpijske sezone

04.12.2018

Po prvih tekmah FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih v ženski in moški
konkurenci so dekleta in fantje strnili svoje vtise na novinarski konferenci v osrčju kraljestva, kjer se vari Laško pivo.FOTOGALERIJA >>>

David Zappe, direktor marketinga v Pivovarni Laško

Dobrodošli v kraljestvu Zlatoroga, kjer nastaja legendarno slovensko pivo Laško. Kot ste Slovenci neizogibno povezani z gorami in snegom, tako tudi mi ostajamo zvesti temu, kar nas definira, osrečuje in navdaja s ponosom – s smučarskimi skoki. Ob strani vam bomo stali še pet let!

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Vesel sem, da so se zbrali v Laškem. V imenu Smučarske zveze Slovenije in v imenu Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo prav lep pozdrav vsem. Deset let smo že skupaj s Pivovarno Laško in Pivovarno Union, znani in priznani skupini Heinikena, kar nas posebej veseli. Po končani olimpijski sezoni smo zelo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje tudi v naslednjih petih letih. Skupina nas bo torej spremljala tudi na svetovnem prvenstvu v poletih in na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Planici. Najlepša hvala za to potezo vsem članom uprave in vsem delavkam in delovcem, ki varijo najboljše pivo na svetu!

Začeli smo vzpodbudno, enkrat smo že stali na odru za zmagovalce, dvakrat smo bili tik pod njimi. Nova ekipa, ki je stopila v velike čevlje, kar se tiče stroke in seveda mlade tekmovalke in tekmovalci, ki so si na stežaj odprli vrata v A reprezentanco, pokazali, da je bilo delo preko poletja zelo dobro opravljeno. Mislim, da imamo veliko optimizma za nadaljevanje sezone, da bomo razveseljevali ne samo sponzorje, kot je Pivovarna Laško/Pivovarna Union, ampak tudi vse Slovenke in Slovence tako kot so od naših ekip navajeni.

Vesel bom, če bodo to delo, ki so ga vložili v poletju prineslo takšne rezultate, kot so bili v prejšnjih sezonah. Jaz imam zaupanje v obe ekipi, v nordijsko kombinacijo, vesel sem tudi, da se je Peter vrnil med nas in mislim, da bo prava ekipa šla na pot že čez 14 dni. Dobra ekipa pa gre na pot konec tega tedna. Želim vam veliko sreče! Glede na to, da smo v mesecu decembra in verjetno zadnjikrat v Pivovarni Laško v tem letu bi želel delavkam in delovcem ter celotni upravi zaželeti srečno, zdravo in poslovno uspešno prihodnje leto, kajti z jutrišnjo pogodbo, ki jo sklepam kot zadnjo v tej sezoni za zagotovitev vseh materialnih sredstev za to, da bodo fantje in dekleta lahko dobro delala, je Pivovarna Laško in Pivovarna Union ena izmed zelo pomembnih sponzorskih pogodb. Zato srečno! Poslovni rezultati pa bodo nato zagotovilo, da bomo lahko tudi v prihodnjih letih tako dobro sodelovali kot smo do zdaj. Legende ostajajo! Srečno!

Zoran Zupančič, glavni trener slovenske ženske skakalne reprezentance

Seveda smo zadovoljni, ker smo dosegli stopničke. Pričakovali smo tudi nekaj več. Upajmo, da bomo na naslednjih stopničkah sneli še kakšno višje mesto. Ciljamo predvsem na zmage in tja si želimo! Ekipa za naslednjo tekmo v Neustadtu ostaja enaka, čez dva tedna pa za Premanon v Franciji menjamo eno tekmovalko.

Ema Klinec

Tri tekme, kar nekaj skokov. Videla sem, kje sem lahko z najboljšimi skoki oz. z dobrimi. To je tisto, kar moram pokazati, da pridejo stopničke. Videla sem, kje sem in da lahko še marsikaj popravim.

Nika Križnar

To še niso bili skoki, kot sem jih želela. Lahko pa rečem, da sem v sezono bolje štartala kot lani in že to je en plus. Vem, da lahko naredim še veliko več in z najboljšim rezultatom, sedmim mestom, bom skušala iti naprej v naslednje tekme.

Gorazd Bertoncelj, glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance

Danes smo izvedeli veselo novico, da Tilen Bartol v začetku naslednjega tedna že lahko začne opravljati prve skoke, tako da računamo, da bo v kratkem času pripravljen za tekmovanje v svetovnem pokalu. Na prve tekme se naslednji vikend v Engelbergu vrača tudi Peter in verjamem, da je dovolj dobro pripravljen, da bo uspešno nastopal.

Iz Rusije smo odšli z mešanimi občutki. S prvo tekmo smo bili zadovoljni. Na obeh tekmah smo v igri za stopničke imeli enega skakalca, a se nam ni izšlo. V soboto smo naredili dober ekipni rezultat, na nedeljski pa smo izvedli slabše skoke, malo mešani so bili vetrovni pogoji in ni se nam izšlo, a gremo naprej. Ekipa za Neustadt ostaja enaka, nato pa sledijo menjave za Engelberg.

Timi Zajc

Utrujen nisem prav nič, saj je šele začetek sezone. Sem spočit, tudi hitrosti pa so na mizi zdaj v redu.

Domen Prevc

Moja forma se počasi stopnjuje, se giblje v pravo smer. V to smer je potrebno nadaljevati. Ni kaj dosti dodati.

Tilen Bartol

Na prvi skok se še pripravljam. Dobil sem zeleno luč, da lahko začnem. Zelo sem vesel. Dolgo sem se kondicijsko pripravljal in čakal na zdravniško dovoljenje.

Peter Prevc

Po kar nekaj tekmah, ki sem jih gledal doma iz udobnega naslonjača, se bo spet potrebno podati v boj. Po eni strani to že nervozno čakam, po drugi pa sem lepo umirjen, glede na to, da je že kar veliko stvari pripravljenih za pot v Švico.

Foto: SloSki

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov