11. mesto za Pojetovo in Faka na uvodu v sezono

02.12.2018

Pokljuški biatlonski teden se je začel. Od 12. ure naprej smo spremljali uvod v novo sezono IBU svetovnega pokala, ki ga je predstavljala tekma mešanih štafet dvojic. Med 25. ekipami na startu je bila tudi Slovenska, ki sta jo sestavljala Urška Poje in Jakov Fak.

Urška Poje in Jakov Fak sta osvojila 11. mesto (c) Anže Kacin/Žiga Kalan

Urška je prvi del svojega nastopa opravila s štirimi popravami, štafeto pa predala na 23. mestu. Jakov je za tem naredil eno popravo na drugem postanku, Slovenijo pa na polovici tekme popeljal na 15. mesto. Naša biatlonka je bila v nadaljevanju bolj natančna, saj je morala izstreliti le dva dodatna naboja, ob solidnem teku pa Jakova na pot pospremila na istem mestu. Fak je bil na predzadnjem streljanju odličen, ob hitrem proženju na zadnji postaji pa je moral popravljati dvakrat. Z najboljšim časom zadnjega kroga je Slovenijo na koncu popeljal na 11. mesto.

Urška Poje je odprla tekmo za Slovenijo (c) Anže Kacin/Žiga Kalan

S skupno štirimi popravami sta do zmage prišla Thekla Brun-Lie in Lars Helge Birkeland iz Norveške, drugo mesto je zasedla ekipa Avstrije oziroma Lisa Theresa Hauser in Simon Eder z eno popravo več, tretja pa je bila Ukrajina v postavi Anastasija Merkušina - Artem Tiščenko. Le slednji je zgrešil eno tarčo.

Ob prihodu v cilj je Urška rekla: ''Zadovoljna sem s tem, da je led prebit, s samo tekmo pa nisem. Preprosto preveč poprav sem imela na strelišču, premalo fokusa je bilo. Glede na pretekle treninge sem popravljala 90 ali pa celo 100 procentno. Zato me je glava danes nekako prelisičila.''

Jakov pa je po tekmi dejal: ''Nisem zadovoljen z rezultatom, saj menim, da bi morali narediti bolje. Na strelišču sem na zadnjem postanku dvakrat zgrešil, sem pa veliko tvegal, da bi pridobil kakšno mesto. Krog je kratek in tako je težko pridobivati na času, vzpon tudi ni ne vem kako zahteven. Če ima še kdo kolikor tako solidne smuči, se lahko v skupini pelje precej hitro. To, da sem v zadnjem krogu vzel nekaj sekund konkurenci je dobro.''


Jakov Fak (c) Anže Kacin/Žiga Kalan

Program tekmovanja na Pokljuki

Sreda, 5. december
14.15 Posamično moški 20 km

Četrtek, 6. december
14.15 Posamično ženske 15 km

Petek, 7. december
14.15 Šprint moški 10 km

Sobota, 8. december
14.15 Šprint ženske 7,5 km

Nedelja, 9. december
11.45 Zasledovalno moški 12,5 km
14.45 Zasledovalno ženske 10 km


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov