DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Domen Prevc po slabšem finalnem skoku v Nižnem Tagilu na 14. mestu

02.12.2018

Na drugi tekmi smučarjev skakalcev za točke svetovnega pokala v Nižnem Tagilu sta točke osvojila Domen Prevc na 14. in Timi Zajc na 24. mestu.

Domen Prevc je bil po prvi seriji na 3. mestu (c) GEPA

Na šesti letošnji tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih smo imeli štiri predstavnike, saj so Anže Lanišek, Žak Mogel in Tomaž Naglič žal izpadli v kvalifikacijah pred drugo tekmo v Nižnem Tagilu. Po prvi seriji tekme v Rusiji sta brez boja za točke ostala tudi Bor Pavlovčič s ponesrečenim skokom, dolgim 107.5 metrov, kar je pomenilo 50. mesto in Jernej Damjan, ki je doskočil pri 121 metrih, zbral pa je 108,7 točk. Na koncu je zasedel 35. mesto. Pretirano zadovljen po doskoku ni bil niti Timi Zajc s 123 metri in 113,7 točkami na 24. mestu po prvi seriji. Povsem drugače pa je bilo pri Domnu Prevcu, ki je izkoristil malce boljše vetrovne pogoje, s 134 metri postavil daljavo seriji in s 130,0 točkami zasedal 3. mesto po prvi seriji. Pred njim sta bila le Japonec Rjoju Kobajaši s 132.5 metri in 135,1 točkami ter včerajšnji zmagovalec, Norvežan Johann Andre Forfang z enako daljavo in s 132,1 točkami.

Tudi današnji finalni skok se Zajcu ni najbolj posrečil, nove točke pa je kljub temu potrdil s 121.5 metri in s 223,6 točkami, kar je bilo dovolj za končno 24. mestu. Žal v finalu ob slabših pogojih svoje predstave iz prve serije ni uspel ponoviti Prevc, ki je pristal pri 116.5 metrih, skupaj 233,6 točk pa je bilo dovolj za končno 14. mesto. Zelo zanesljivo je tretjič letos zmagal Kobajaši s 133.5 metri v finalu in z 273,1 točkami pred Forfangom, ki je zbral 259,2 točk, znova je na stopničke skočil Piotr Zyla, ki je na tretjem mestu zbral 258,9 točk.

Udarec po glavi dal vedeti, da je potrebnega še veliko dela

Domen Prevc je po tekmi takole komentiral današnji "mešan" nastop: "Forma se stopnjuje, gre navzgor, zadovoljen sem z napredkom, ki sem ga napravil v zadnjih dveh tednih. Potrebno pa je še nadaljevati v tej smeri, "štajgat" naprej. Morda je ta udarec po glavi, po buči ob slabih razmerah in slabem skoku dal vedeti, da moramo še veliko narediti, veliko delati, da bomo res pripravljeni za obe seriji in da bomo potem lahko segali po stopničkah."

Po najskromnejšem rezultatskem izplenu v tej zimi je naš glavni trener Gorazd Bertoncelj takole strnil svoje misli: "Tekma je bila zelo zahtevna, zalet zelo nizek. Zopet so bili vetrovni pogoji zelo mešani. Fantje, ki so obstali v kvalifikacijah, so že pred tem imeli slabšo formo oz. so imeli zbegane občutke. Svoje napake so samo stopnjevali, zato se tudi niso uvrstili na tekmo. Domen je bil odličen po prvi seriji, uspel mu je zelo dober skok v ugodnih vetrovnih razmerah. Timijev skok je bil popolnoma normalen v težkih razmerah. Tudi drugi skok je opravil povprečno, solidno. Domen je v finalu imel zelo težke razmere, naredil je še napako v letu in to ga je tudi stalo metrov."

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v nemškem Titisee-Neustadtu. Bertoncelj o tem, kakšna ekipa bo odpotovala v Nemčijo in kdaj se vrača Peter Prevc: "V kratkem bomo razmislili kako naprej, s kakšno ekipo. Peter se zagotovo ne vrača na tekme v Neustadtu, ampak se vrača v Engelbergu."


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov