DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik še enkrat končal na 33. mestu

02.12.2018

Na tretji letošnji tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju v nordijski kombinaciji je Vid Vrhovnik po dobrem skoku žal znova ostal brez novih točk svetovnega pokala na 33. mestu.

Vid Vrhovnik je bil po skokih na 15. mestu (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so trojček tekem v Lillehammerju zaključili s preizkušnjo na veliki skakalnici, pred katero so bile na sporedu tudi kvalifikacije. Žal je v njih izpadel Gašper Brecl, tako da je na tekmi sodeloval le Vid Vrhovnik. Naš najboljši kombinatorec je dobro skakalno formo potrdil tudi v tekmovalni seriji, ko je s 117 metri zasedel 15. mesto, za vodilnim Jarlom Magnusom Riiberjem pa je zaostajal eno minuto in 30 sekund. 

Vrhovnik se je na 10 km progo podal sam, saj je 13 sekund pred njim štartal Norvežan Jens Luraas Oftebro, 10 sekund za njim pa Avstrijec Mario Seidl. Po prvem krogu je Vrhovnik še kar tekel osamljen, a je izgubil tri mesta, nato pa je brez prave podpore v materialu močno zaostal v drugem krogu, ko je izgubil debeli dve minuti in je padel na 33. mesto. Mladi kombinatorec se je boril do konca in zadržal mesto, na katerem je bil že včeraj, torej 33. Včerajšnjo zmago je ponovil Norvežan Riiber, dobre pol minute je zaostal njegov rojak Jörgen Graabak, tretji je bil Nemec Johannnes Rydzek.

Svetovni pokal se bo pred božično-novoletnim premorom nadaljeval čez tri tedne v avstrijskem Ramsau.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov