Slovenke na zadnji tekmi v Lillehammerju brez točk

02.12.2018

Lillehammerski trojček tekem svetovnega pokala v teku na smučeh se je zaključil z zasledovanjem v klasičnem koraku. Vse Slovenke so tokrat ostale brez novih točk svetovnega pokala.

Anamarija Lampič je danes prikazala boljšo predstavo kot včeraj (c) GEPA

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju so se tekačice in tekači na smučeh pomerili še na zasledovalni tekmi na 10 oz. 15 kilometrov v klasičnem koraku. Na štartu so bile tudi tri Slovenke, Alenka Čebašek, Anamarija Lampič in Katja Višar. Edina z realnimi možnostmi za nove točke je bila Čebaškova, ki pa ji v njej manj priljubljeni tehniki, ni uspelo obstati med trideseterico. Tekmo je začela na 20. mestu, bolj kot je šla tekma proti koncu, bolj je izgubljala mesta in na koncu je z zaostankom 5 minut in 20 sekund zasedla 35. mesto. Bolje je tekla Lampičeva, ki pa je zavoljo slabšega včerajšnjega nastopa danes imela težko nalogo v lovu na točke. S 46. mesta se je povzpela na 40. mesto, za Čebaškovo je na koncu zaostala 20 sekund. Višnarjeva je z zaostankom več kot osmih minut zasedla 54. mesto.

Novo zmago in s tem tudi skupno v seštevku treh tekem v Lillehammerju je vpisala Norvežanka Therese Johaug, pred današnjo tekmo sicer druga v seštevku lillehammerskega trojčka, druga je bila Švedinja Ebba Andersson, tretja pa še ena Norvežanka Ingvild Flugstad Östberg. 

Svetovni pokal se bo naslednji konec tedna nadaljeval na Norveškem, karavana se bo iz Lillehammerja preselila v centralni del države, v Beitostolen, kjer bodo na sporedu tekmi na razdalji in štafetni preizkušnji tudi z našo reprezentanco. Slovenska ekipa, ki je bila v Lillehammerju, z izjemo Mance Slabanje, ostaja na Norveškem na treningu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov