14. mesto za Štuhčevo na drugem smuku v Lake Louisu

01.12.2018


Lake Louise je gostil novo tekmo svetovnega pokala za ženske. Znova smo spremljali smuk, na katerem je nastopila Ilka Štuhec, ki ji je z včerajšnjim šestim mestom uspel odličen povratek med svetovno elito.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Mariborčanka, ki je včeraj dejala, da mora nekatere dele proge presmučati bolje, je startala s številko 1 in bila dobro na poti, da uresniči zastavljeni cilj. Lepi vožnji v zgornjem delu proge pa je žal sledila večja napaka na polovici poti, ki ji je h končnemu časa dodala kar nekaj desetink. Po temu daljšemu zavoju okoli vrat je vseeno nadaljevala zelo dobro, a ni bila več v konkurenci za najvišja mesta.

Do druge zmage v prav toliko dneh je prišla Nicole Schmidhofer iz Avstrije, ki je za 44 stotink sekunde ugnala rojakinjo Cornelio Huetter, na najnižjo stopničko pa je prišla Švicarka Michelle Gisin, ki je za 3-kilometrsko pot potrebovala tri stotinke več kot drugo uvrščena.

Ilka je dan v Lake Louisu sklenila na 14. mestu. O njenem nastopu je spregovoril trener Grega Koštomaj: ''Tistega dela nisem videl, ker sem bil nad njim, sem se pa slišal z Ilko. Tako kot smo vsi, je človek. Napaka se zgodi. Kot ste opazili je dobro odsmučala in imela večjo hitrost, prepozno je zamenjala in odneslo jo je iz želene smeri. Za tem se je morala malo ustaviti in na novo narediti tempo, a tam je šlo kar ogromno časa. To je človeška napaka. Je pa pozitivno to, da je bil pristop danes že bolj tekmovalen, tudi bolj sproščen, tako da mislim, da je na pravi poti, da bo na naslednji tekmi, če bo brez napak, rezultat kot si ga želimo. Čeprav tudi temu 14. mestu ni za gledati v zobe. Jutri se zamenja disciplina. Superveleslalom je mogoče mala neznanka za vse, kakšno je stanje tam. Zaradi večje sproščenosti, ker je že dvakrat tekmovala, bo pristop bolj enostaven in sproščen. Če bo odsmučala, se nadejamo dobrega rezultata tudi tam.''

Zvočna izjava (mp3)
Grega Koštomaj >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov