DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ema Klinec s tretjim mestom poskrbela za prve letošnje stopničke

01.12.2018

Na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta je Ema Klinec že skočila na zmagovalni oder saj je osvojila tretje mesto. Odlični sta bili tudi Nika Križnar na 7. in Urša Bogataj na 12. mestu, točke sta osvojili tudi Jerneja Brecl in Maja Vtič.

Ema Klinec je četrtič v karieri osvojila tretje mesto (c) GEPA

Na drugi tekmi letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta je nastopilo pet Slovenk, potem ko je Špela Rogelj izpadla v kvalifikacijah, uvrstitev na tekmo je zgrešila za 0,7 točke. V zahtevnih razmerah, skoraj čisto vse tekmovalke so imele veter v hrbet, a ne konstantno enak, je vseh pet naših osvojilo točke. Po prvi seriji sta bili na sijajnih četrtem in petem mestu Ema Klinec in Nika Križnar. Prva je skočila 94.5 metrov in je zbrala 134,5 točk, druga pa pol metra manj, zbrala pa je dve točki manj. Pred njima so bile le Rusinja Lidia Iakovleva s 95 metri in 139,0 točkami, Norvežanka Maren Lundby s 101.5 metri ob rahlem vzgorniku in 138,6 točkami, ter Nemka Juliane Seyfahrt s 97.5 metri in 137,3 točkami. Odlična deseta je bila Urša Bogataj z 91.5 metri in 128,9 točkami. 

V finalu sta si nastop zagotovili tudi Jerneja Brecl s 86 metri in 113,7 točkami na 25. mestu ter Maja Vtič s 86.5 metri in 112,3 točkami na 28. mestu. Zaradi neustreznega dresa je bila še pred skokom diskvalificirana Japonka Sara Takanaši.

V finalu Klinčeva skočila na zmagovalni oder

V finalni seriji je Vtičeva z 82 metri in s skupno 220,0 točkami napredovala na končno 26. mesto, eno mesto je pridobila tudi mlada Breclova s 87.5 metri in 223,0 točkami. Sledil je zelo dober skok Bogatajeve, ki je skočila 90 metrov in je zbrala 245,3 točk, kar pa je bilo v izenačeni konkurenci dovolj za končno 12. mesto. Križnarjeva je nato začela slovenski napad na zmagovalni oder. Ob znova neodločnem doskoku pri 92 metrih je zbrala 251,0 točk, kar jo je potisnilo na še vedno zelo dobro 7. mesto. Sledil je odličen skok Klinčeve, dolg 98.5 metrov, kar v finalu ni presegla nobena tekmovalka in z 265,9 točkami je čakala kaj bodo storile vodilne tri. Že takoj naslednja, Seyfahrtova, je skočila 92 metrov in zaostala za Žirovko, kar je pomenilo prve slovenske stopničke v letošnji sezoni. Lundbyjeva je v finalu imela slabe pogoje, pristala je pri 88.5 metrih, vseeno pa je, tudi zaradi nižjega zaletnega mesta, uspela zbrati 269,0 točk. Prvo zmago v karieri je zanesljivo potrdila 20-letna Rusinja Iakovljeva s 96 metri in 273,9 točkami.

Po prvih letošnjih stopničkah in šestih v karieri je Klinčeva povedala: "Včeraj sem že povedala, da bom gradila na zadnjem skoku, ki je bil tehnično lep. Danes sem zadovoljna s tem, ker sem pripravljenost stopnjevala iz poizkusne do druge serije. Glede tega sem zadovoljna. Vesela pa sem tudi, ker čutim, da so v meni rezerve in zato grem kar na trening na veliko skakalnico, da se še izboljšam." Kje so torej še rezerve? "Predvsem v tem, da se v počepu res zložim do popolnosti, da zaupam svojim sposobnostim in na mizi enostavno eksplodiram oz. odrinem z noge in potem me odnese čim dlje!" 

Najboljše tri na drugi tekmi svetovnega pokala 2018/19 (c) GEPA

Po tekmi je bil razumljivo vesel tudi naš glavni trener Zoran Zupančič, ki se je že na drugi tekmi med elito veselil velikega uspeha: "Zelo smo zadovoljni, ker se je danes v normalnih razmerah pokazalo, da smo zraven, da imamo stik, da če naredimo dober skok smo zraven in to nas seveda veseli. Včeraj po tekmi smo bili zaskrbljeni, z mislimi že malce pri drugih materialih, a danes se je pokazalo, da se da. Lahko čestitam Emi Klinec. Tudi Nika Križnar je pokazala lepe skoke. Urša Bogataj še ni stabilna, sposobna je več. Tudi na treningih je to kazala. Nekaj več težav ima trenutno Jerneja Brecl, ki pa se počasi sestavlja. Škoda je Špele Rogelj, da se ni uvrstila skozi kvalifikacije. Njen skok niti ni bil tako napačen, razmere pa so še vseeno spreminjajoče in dobila je nekako čudne številke za veter. Seveda pa smo zadovoljni z Majo Vtič, ki še nabira svoje skoke in stabilnost."

Dekleta so takoj po tekmi odšla na veliko skakalnico, kjer so opravile z uradnim treningom in kvalifikacijami za jutrišnjo tekmo ob 12.45 uri.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov