DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Zajc tudi v Rusiji med najboljšo deseterico

01.12.2018

Na prvi tekmi svetovnega pokala smučarjev skakalcev v ruskem Nižnem Tagilu je Timi Zajc znova končal med najboljšimi, na osmem mestu, Domen Prevc je bil 14., točke sta osvojila tudi Jernej Damjan in Anže Lanišek.

Timi Zajc je tretjič letos končal med najboljšo deseterico (c) GEPA

Na prvi tekmi smučarjev skakalcev v Sloveniji oddaljenem Nižnem Tagilu je nastopilo pet naših orlov, potem ko sta Bor Pavlovčič in Tomaž Naglič izpadla v včerajšnjih kvalifikacijah. V prvi seriji je bil za tretje zaporedne točke žal preskromen mladi Žak Mogel, ki se nikakor ni ujel s skakalnico v Rusiji in je s 110 metri zasedel 50. mesto. Zanesljivo so do novih točk skočili preostali štirje. Anže Lanišek je s 120.5 metri in 109,2 točkami po prvem skoku zasedal 24. mesto, še mesto višje je bil Domen Prevc s 122 metri in 110,2 točkami. Formo počasi znova dviguje Jernej Damjan, ki je s 131 metri in 123,6 točkami zasedal visoko 9. mesto, še dve mesti višje pa je bil z enako daljavo, a s 125,8 točkami Timi Zajc. Vodil je znova Rjoju Kobajaši s 134 metri in 136,9 točkami pred Poljakom Piotrom Zylo, ki je zbral 134,4 točk, tretji je bil Norvežan Johann Andre Forfang s 135.5 metri in 132,5 točkami.

V finalni seriji so se tekmovalci močno premešali, saj so bile razlike med njimi po prvi seriji zelo majhne. Lanišek je s 121 metri in 213,9 točkami končal na 25. mestu, precej pa je pridobil Prevc. Po opravljenem skoku, ko je doskočil pri 128.5 metrih in je zbral 228,5 točk, je bil tretji, a se je na koncu povzpel do zelo solidnega 14. mesta. Za njim je zaostal tudi izkušeni Damjan, ki je v zahtevnih razmerah današnje tekme v finalu skočil 118 metrov, z 223,6 točkami pa je končal na 19. mestu. S 123.5 metri v finalni seriji je Zajc ohranil status najboljšega Slovenca danes, še več, z 235,7 točkami je znova končal med deseterico, točneje na odličnem osmem mestu.

Stopničke so želja, a Zajc dogodkov ne prehiteva

"Zelo sem vesel, da mi je znova uspel rezultat med deseterico. Pokazal sem neko konstantnost, sem zraven. Tekma je bila res zelo zahtevna, imeti moraš veliko sreče. Nekaj sem je danes imel. Seveda pa gledam na tiste stopničke, kdaj bodo prišle in upam, da bo to čim prej. Pred skokom o tem seveda ne razmišljam, cilj je narediti najboljši skok, imeti konstantnost za čimboljše skoke. Seveda pa so stopničke želja, ki jo imaš pri sebi - da bi stopil na zmagovalni oder." Je bila danes med prvim in drugim skokom razlika? "Neke bistvene razlike ni bilo. Kažem dobre skoke brez večjih napak. V drugi seriji sem imel malo manj pomoči vetra. Rezerve pa so seveda še pri odskoku, tako da upam, da bom to čim pred odpravil." In kako našemu mlademu skakalcu ustreza sicer malce drugačna skakalnica v Nižnem Tagilu? "Je zelo zahtevna že na zaletu. Je tudi precej vetrovno in s tega vidika je precej drugačna. Mi je pa zelo všeč, ker sem že lani tu postavil najboljši rezultat in upam, da bom tudi letos tako nadaljeval."

Zelo dobro pripravljenost je v Rusiji potrdil Forfang, ki je ob najslabšem vetru v finalu skočll 129 metrov, z 264,4 točkami pa je za dve desetinki točke premagal Zylo, ki je skočil 131 metrov in zbral 264,2 točk. Norvežan se je veselil tretje zmage v karieri. Kobajaši je v finalu zdrsnil na 3. mesto s 130 metri in 262,0 točkami.

Po tekmi je naš glavni trener Gorazd Bertoncelj razmišljal takole: "Zahtevna skakalnica z izredno dolgim hrbtiščem. Vetrovni pogoji so bili zelo mešani, po celi skakalnici je pihalo gor in dol, pogoji so bili res zelo zahtevni. Moramo povedati, da je Timi uspel sestaviti dva dobra skoka, Jernej enega, drugi je bil v težkih pogojih malce slabši. Domen je v drugi seriji močno napredoval in smo zadovoljni. Imamo rezerve v tehnični pomankljivosti v odskoku in v vzletni fazi, kar bomo skušali popraviti že jutri."

Jutri popoldne bo v Nižnem Tagilu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov