DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik na obujenem formatu tekmovanja brez točk

01.12.2018

Nordijski kombinatorci so v Lillehammerju danes še drugič tekmovali za točke svetovnega pokala, prvič po starem formatu tekmovanja, saj so se najprej pomerili v teku in nato v skokih. Vid Vrhovnik je ostal izven trideseterice.

Vid Vrhovnik (številka 28) je prvič tekmoval na tekmi, kjer so najprej tekli in nato skakali (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so se v Lillehammerju po včerajšnjem sprintu danes pomerili na preizkušnji, ki je v svetovnem pokalu nismo videli že skoraj 10 let. Kombinatorci so se najprej pomerili na 10 km tekaški preizkušnji, štartali so vsi na enkrat, sledil pa je še skakalni del najboljših 50 tekmovalcev. Tak format tekmovanja smo nazadnje videli januarja 2009 v Val di Fiemmeju. 

Tokratna preizkušnja je generacijo, ki s takimi tekmami praktično nima izkušenj, prinesla dokaj pričakovan razplet. Do 7,5 km je skupina večinoma tekla v strneni koloni, nato pa so najboljši naredili razliko. Na koncu je s 6 sekundami prednosti v cilj prišel kot prvi domačin Magnus Krog, najbližje sta mu bila Nemca Fabian Riessle in Eric Frenzel, ki je na tretjem mestu zaostal že 10 sekund. Vid Vrhovnik je do tretjega kroga držal večjo skupino najhitrejših, nato pa je precej izgubil v zadnjih 2,5 kilometrih in je v cilj prišel na 33. mestu z zaostankom 1:57 minute oz. 29,3 točkami zaostanka za Norvežanom. Za 30. mestom je pred skakalnim delom tekme zaostajal 5,5 točk. Brez pravice nastopa v skakalnem delu je ostal Gašper Brecl, ki je na 55. mestu zaostal 4:34 minut.

V skakalnem delu preizkušnje Vrhovniks 86.5 metri ni nadoknadil tekaškega zaostanka in je zadržal 33. mesto, sicer le tri točke za tridesetim mestom. S točno 100 metri je pred domačimi gledalci vodstvo v skupnem seštevku s prvo letošnjo zmago utrdil Jarl Magnus Riiber, ki je bil po tekih peti, drugi je bil na koncu Frenzel, tretji pa Riessle. Glavni trener naših, Mitja Oranič, je takole ocenil drugi tekmovalni dan v Lillehammerju: "Danes se ni izšlo za nove točke. V teku se nismo ustrašili, a žal imamo preveč povprečne smuči, tako da bomo morali, v danih pogojih, razmišljati, kaj bomo lahko naredili. Smuči niso bile slabe, a samo preveč povprečne. Od mladih tekmovalcev ne moreš pričakovati, da bodo delali čudeže v teku, če nimajo optimalne opreme. Na skoku danes žal nismo pokazali tistega kar znamo, preveč smo grešili. Morda je bila želja prevelika in ni neslo, kot bi moglo. Ekipa dela dobro, jutri je nov dan, večja skakalnica in upam, da bomo uživali."

Jutri se lillehammerski trojček tekem zaključuje s tekmo na veliki skakalnici, še pred tem bodo na sporedu kvalifikacije v katerih bo znanih najboljših 50 kombinatorcev, ki bo lahko nato nastopilo tudi na tekmi. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov