Ilki Štuhec v Lake Louisu uspel odličen povratek

30.11.2018


Kanadsko prizorišče Lake Louise je gostilo prvi smuk sezone svetovnega pokala za ženske. Na startni listi je bilo petdeset tekmovalk, med njimi pa tudi ena slovenska predstavnica. To je bila seveda Ilka Štuhec, ki se je med svetovno elito vrnila po dolgi odsotnosti.


Ilka Štuhec, foto: Gepa

Pred nastopom Mariborčanke, ki je nosila startno številko 9, je prvo mesto zasedala Švicarka Michelle Gisin, ki je preizkušnjo tudi otvorila in postavila čas 1.48.28. Naši smučarki je povratek uspel zelo dobro in ji ob koncu nastopa prinesel tretje mesto z 0.79 sekunde zaostanka za vodilno.

V nadaljevanju preizkušnje je odlično vožnjo prikazala Avstrijka Nicole Schmidhofer, ki je s 15 stotinkami boljšim časom od Gisinove prišla do svoje prve zmage. Za presenečenje je nato poskrbela Nemka Kira Weidle, ki je hitre vožnje sicer kazala že na treningih. S pol sekunde zaostanka za zmagovalko je namreč osvojila tretje mesto.

Ilka je bila na koncu uvrščena na šesto mesto, kar predstavlja odličen rezultat in prav tako izjemno popotnico za nadaljevanje sezone. Po tekmi je dejala: ''V bistvu sem bila celo jutro in cel dopoldan kar zelo nervozna, a ko sem stala v startni hišici sem se pomirila in bila pripravljena, da se vržem dol. Z vožnjo nisem najbolj zadovoljna, saj mi ni uspela v celoti tako kot sem si zamislila. So nekateri deli, ki bi jih lahko odpeljala boljše. Na videu moram podrobno pogledati kako in kaj in za jutri to popraviti.''

Trener Grega Koštomaj pa je nato rekel: ''Po solidnih in odličnih treningih je že bila potrditev dobrega dela. Je pa na tekmi sigurno drug naboj in zdaj, ko je za nami ta krst in dober rezultat smo zadovoljni. Imamo vzdušje v ekipi, tudi vsi v svetovnem pokalu so nas veseli. To so prijetni občutki, fino se je vrniti, sploh pa na tak način. Ilka je že povedala, da ni bilo vse še čisto optimalno, da je na nekaterih delih še nekaj rezerv. Vesel sem, da je tisti del, na katerem smo se skozi vse treninge lovili, odsmučala dosti solidno. So pa še rezerve in pri tem bomo skoncentrirani pri videu, da jutri še bolje izvede stvari.''

Zvočna izjava (mp3)
Ilka Štuhec >>>
Grega Koštomaj >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov