Smučarska zveza Slovenije prek Fundacije Marca Hodlerja družini Dovžan donirala 17.608,00EUR

29.11.2018


Smučarska zveza Slovenije je takoj po nesrečnih poplavah v Tržiču, kjer je družina Dovžan izgubila vse svoje imetje in akciji športnikov, med katerimi je bilo veliko sošolcev Roberta Dovžana, sprožila solidarnostno akcijo.

Pri Fundaciji Marca Hodlerja, ki je del Mednarodne smučarske zveze FIS in solidarnostno pomaga aktivnim in nekdanjim športnikom, ki so tekmovali v okviru FIS, smo zaprosili za sredstva za družino Dovžan.Robert Dovžan je bil skozi svojo športno pot aktiven v dveh zimskih športih. Kot osnovnošolec je tekmoval v alpskem smučanju, kjer je na slovenskih tekmovanjih dosegal solidne rezultate. Konstantno se je uvrščal med 15 najboljših, pogosto pa je prišel tudi med najboljšo deseterico. Ob koncu svoje smučarske kariere je dosegel še nekaj mednarodnih rezultatov. Tekmoval je na FIS tekmovanjih na Krvavcu, Cerknem in Starem Vrhu proti svetovni eliti. Na teh tekmovanjih so bili prijavljeni tudi smučarji, ki danes osvajajo svetovni vrh. To so slovenski asi, Žan Kranjec, Štefan Hadalin, Klemen Kosi in Miha Hrobat. Ob koncu osnovne šole se je odločil, da bo svoj šport zamenjal, a smuči ni postavil v kot, saj je nadaljeval kot smučarski skakalec v nordijskem skakalnem klubu Tržič FMG. Ker mu smučanje ni bilo tuje, se je na skakalne smuči hitro navadil in že po enem letu treniranja prišel do 100 metrske skakalnice v Kranju. Po koncu prvega letnika je zamenjal srednjo šolo (prej BTŠ) in prišel na srednjo šolo v Kranju – ESIC Kranj, kjer je svojo športno pot lahko nadaljeval v sklopu s šolo oz. programom DPNC. Smučarske skoke je treniral slaba štiri leta in smuči dokončno postavil v kot ob začetku četrtega letnika.

''Takoj, ko smo slišali za nesrečni dogodek v Tržiču, ki je močno zaznamoval življenje družine Dovžan, smo se odločili pomagati. Že naši tekmovalci, ki so bili Robertovi sošolci, so takoj sprožili solidarnostno akcijo preko družbenih omrežij. Mi pa smo pri Fundaciji Marca Hodlerja zaprosili za solidarnostna sredstva. Veseli nas, da je naša krovna smučarska organizacija FIS skupaj s svojo fundacijo takoj razumela, da gre za nujen primer pomoči, tako da so odobrili 17.608,00EUR (20.000CHF) neposredne solidarnostne pomoči, ki je že prispela do družine Dovžan. Robertu in vsej družini želimo, da si čim prej ustvarijo normalne pogoje za življenje,'' je povedal predsednik Smučarske zveze Slovenije g. Enzo Smrekar.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov