Kline 18., Čater 20. na superveleslalomu v Lake Louisu

25.11.2018


Po smuku za svetovni pokal je v Lake Louisu v Kanadi prišel na vrsto še superveleslalom, prvi v letošnji sezoni. Tako kot pred 24. urami je slovenske barve branila četverica smučarjev – Boštjan Kline, Martin Čater, Klemen Kosi in Miha Hrobat.


Boštjan Kline, foto: Gepa

Na Olimpijski progi smo videli srdit boj za najvišja mesta, v slogu zadnje sezone pa je nadaljeval Norvežan Kjetil Jansrud, ki je vknjižil prvo letošnjo zmago. S časom 1:33.52 je za 14 stotink sekunde ugnal Avstrijca Vincenta Kriechmayrja, še sedem stotink dlje pa je za nastop potreboval Švicar Mauro Caviezel.

Kline in Čater sta prikazala dobra nastopa, razlika med njima pa je v cilju znašala le tri stotinke. Boštjan je bil najhitrejši v prvi tretjini proge, Martin pa se je izkazal v zadnjem odseku. Kline je z zaostankom 1.43 sekunde tako zasedel 18. mesto, dve mesti nižje pa je bil uvrščen Čater.

Kosiju in Hrobatu preboj v trideseterico žal ni uspel. Klemen se je izkazal bolje kot včeraj in v cilj prišel kot 27. z 2.07 sekunde zaostanka za Jansrudom, a je na koncu zdrsnil na 35. mesto. Hrobat je na poti naredil nekaj več napak in tako postavil 39. čas dneva.

''Imeli smo željo, da bi bili znotraj sekunde za najhitrejšim in da bi dosegli dober rezultat. Boštjan in Martin sta smučala dobro, a z različnimi občutki. Boštjan je v zadnjem tednu porabil veliko energije na smukih, včeraj pa ni bilo rezultata. Glede na to, kaj se je dogajalo v prejšnjih dneh, je to zanj dober rezultat. Smučal je napadalno in kot sem rekel, želeli smo biti znotraj sekunde, potem bi prišel dober rezultat, na katerem bi lahko gradili. Martin ima veliko v nogah, dobro smuča in funkcionira. Ta rezultat mu je prišel prav za naprej, ima pa sigurno več v nogah. Upam, da bo že v Beaver Creeku to pokazal. Kosi v zadnjih letih ni bil velikokrat med točkami, danes je smučal dobro in mi je žal da ni vzel kakšne točke. Hrobat je bil soliden, a z napako. Dve sekundi in pol sekunde zaostanka za zmagovalcem ni veliko in mislim, da bo letos prvič osvojil točke v superveleslalomu ali smuku. Zdaj je led prebit, tekme si bodo hitro sledile in treba bo izkoristiti vsako priložnost,'' je po tekmi dejal glavni trener hitrih disciplin Peter Pen.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov