Ferkova najboljša Slovenka na slalomu v Killingtonu

25.11.2018


Alpske smučarke so se v Killingtonu v ZDA znova spopadle s progo Superstar, kjer so bili pogoji za nastope precej zahtevnejši kot pred 24. urami, saj je vožnjo v prvem teku oteževala megla oziroma spremenljiva vidljivost.

Med prvokategornicami je bila najhitrejša domačinka Mikaela Shiffrin, ki je postavila čas 52.49. Avstrijka Bernadette Schild je na drugem mestu zaostajala 0.29 sekunde, Slovakinja Petra Vlhova in Švedinja Frida Hansdotter pa sta si delili tretje mesto z 0.54 sekunde zaostanka za vodilno.

Prvi slovenski nastop je pripadel Ani Bucik, ki je nosila startno številko 19. Svojo nalogo je opravila dobro in ob prihodu v ciljno areno zasedla deveto mesto, s tem da je njen zaostanek za Američanko znašal 2.31 sekunde. Maruša Ferk je nastopila takoj za tem in začela celo hitreje, boljšo uvrstitev pa ji je odnesla napaka nekaj zavojev pred ciljem, ki jo je popeljala na 16. mesto z 3.47 sekunde zaostanka.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Meta Hrovat, ki je v Leviju z 12. mestom dosegla slalomski rezultat kariere, je začela zelo napadalno in s tem napravila tudi nekaj napak, drugo polovico proge pa presmučala z boljšim ritmom in ob koncu nastopa s 3.25 sekunde zaostanka za prvouvrščeno prišla na 17. mesto, tik pred Ferkovo.

Maruša v drugem teku na poti ni naredila večjih napak, a ni bila med hitrejšimi tako da je ciljno črto prečkala kot osma. Meta je ponovno nastopila brezkompromisno in v zgornjem delu proge v primerjavi z vodilno pridobila tri desetinke, žal pa se napad na koncu ni obrestoval, saj je na polovici proge naredila veliko napako in v cilj prišla kot zadnja z več kot deset sekundnim zaostankom za vodilno. Žal se načrti niso uresničili niti pri Ani. Naša smučarka je namreč kmalu po začetku vožnje povozila količek in odstopila.

Shiffrinova je na koncu brez težav prišla do zmage, Vlhova je osvojila drugo mesto, Hansdotterjeva pa tretjega. Ferkova je na svoj račun dodala devet točk, saj je zasedla 22. mesto, medtem ko je bila Hrovatova uvrščena na 27.

Denis Šteharnik, glavni trener, je o današnjem razpletu v ZDA rekel: ''Spet lahko rečem, da se nam ni izšlo po načrtih. Če lahko kaj pozitivnega potegnemo iz tega je to, da se vidi, da so punce naredile napredek, a to nam nikakor ne uspe narediti na tekmo. Prvi tek je bil soliden, predvsem za Ano Bucik. Maruša Ferk se je zelo dobro peljala v zgornjem in srednjem delu, v spodnjem pa je popustila in naredila tudi napako tik pred koncem. V drugem teku smo bili odločeni, da gremo naprej, na višja mesta. Moram povedati, da je imela Meta Hrovat težke razmere, a je solidno odpeljala, za drug tek pa je bilo zmenjano, da poskušamo popraviti rezultate. Tako Meta kot Ana sta mogoče želeli malenkost preveč, a vseeno je prav, da nista branili rezultata. Maruša bi morala v srednjem in spodnjem delu bolj napadati in držati višji ritem. Izkupiček je slab, a če pogledamo veleslalom in slalom, se vidi, da punce sposobne priti med deset. Treba je biti potrpežljiv in precej delati, garati, da kaj pokažemo na naslednji tekmi. Tu v Killingtonu žal ni šlo po načrtih.''

Zvočna izjava (mp3)
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov