DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Licenčni seminar za strokovne kadre smučarskih skokov in nordijske kombinacije

25.11.2018

V prostorih Smučarske zveze Slovenije se je včeraj odvijal licenčni seminar za strokovne kadre smučarskih skokov in nordijske kombinacije. Aktivnost se je izvajala v okviru projekta Usposabljanja strokovnih delavcev v športu 2018 – 2022.

Projekt Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018-2022 delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 10: Znanje, spretnosti in vseživljenjsko učenje za boljšo zaposljivost; prednostne naložbe: 10.1: Izboljšanje enakega dostopa do vseživljenjskega učenja za vse starostne skupine pri formalnih, neformalnih in priložnostnih oblikah učenja, posodobitev znanja, spretnosti in kompetenc delovne sile ter spodbujanje prožnih oblik učenja, tudi s poklicnim svetovanjem in potrjevanjem pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja 2: Izboljšanje kompetenc zaposlenih za zmanjšanje neskladij med usposobljenostjo in potrebami trga dela.

Vodja seminarja je bil Gorazd Pogorelčnik, sicer vodja panoge smučarski skoki in nordijska kombinacija. Na celodnevnem seminarju so se zvrstili različni predavatelji. Dr. Vesna Štembergar je najprej predavala o razvojnih značilnostih otrok v obdobju do desetega leta starosti, nato je dr. Branko Škof predaval o pomembnosti razvoja širine motoričnih sposobnosti pri otrocih. Gorazd Pogorelčnik je nato predstavil osrednjo temo seminarja, Animacijski program za kategorije do 10 let starosti skozi športno-strokovni vidik, svoje je na to temo dodal še mag. Aleš Vičič, ki je predstavil psihološki pogled. Ob koncu je Jelko Gros predstavil sistem za spremljanje športne forme v Nordijskem centru Planica. Udeleženci seminarja so si potrdili licenco za leto 2019.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov