Na razdalji v Ruki brez slovenskih točk

25.11.2018

Po sprinterskem uvodu v 38. sezono svetovnega pokala v teku na smučeh sta bili danes na sporedu še tekmi na razdalji v klasičnem koraku. Anamarija Lampi, Alenka Čebašek in Miha Šimenc so ostali brez novih točk.

Anamarija Lampič (c) GEPA

Na 10 km razdalji je med dekleti s konkurenco suvereno opravila povratnica po dopinškem suspenzu, Norvežanka Therese Johaug. Vodila je od štarta do cilja in na koncu z 22 sekundami prednosti premagala Švedinjo Charlotte Kalla, tretje je bila s še 10 sekundami večjim zaostankom še druga Švedinja, Ebba Andersson. Naši tekmovalki nista bili tako uspešni kot na včerajšnjem sprintu. Anamarija Lampič je vseskozi tekla na robu dobitnic točk, na koncu je na 35. mestu zaostala 2:35,1 minut, kar je bilo 13 sekund prepočasi za vsaj 30. mesto. Alenka Čebašek je na 52. mestu zaostala še več, 3:14,5 minut in je prav tako ostala brez drugih točk v tej sezoni.

Na 15 km razdalji v klasičnem koraku je v moški konkurenci tako kot včeraj zmagal Rus Aleksander Bolšunov. 19,5 sekund je zaostal Norvežan Emil Iversen, tretji je bil z 21,2 sekundami zaostanka Šved Calle Halfvarsson. Edini naš tekmovalec Miha Šimenc je z zaostankom dveh minut in 50 sekund zasedel 58. mesto.

Karavana se seli v norveški Lillehammer, kjer se bodo naslednji konec tedna točke delile tri dni. V petek bo na sporedu sprint v prosti tehniki, v soboto tek na razdalji v prosti tehniki, v nedeljo pa še zasledovanje v klasičnem koraku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov