Na smuku v Lake Louisu Čater tik za trideseterico

24.11.2018


Sezona svetovnega pokala se je začela tudi za smučarje, ki nastopajo v hitrih disciplinah. Lake Louise v Kanadi je gostil smukaško preizkušnjo, na kateri je nastopila četverica slovenskih smučarjev.


Martin Čater, foto: Gepa

Tekmo je odprl Avstrijec Max Franz in postavil čas 1:46.18, ki se je izkazal za najboljšega tega dne. Najbolj se mu je približal Italijan Christof Innerhofer, ki je za nastop potreboval 0.28 sekunde več, še 26 stotink dlje pa se je na Olimpijski progi zadržal njegov rojak Dominik Paris in s tem osvojil tretje mesto.

Našim fantom se načrti niso iztekli po željah. Najbližje osvojitvi točk je bil Martin Čater, ki je ob koncu nastopa z zaostankom 2.17 sekunde zasedel 26. mesto, a nato zdrsnil na 31. Boštjan Kline ni bil dosti za njim saj je prišel na 40. mesto (+2.74), Klemen Kosi je bil 48. (+3.01), Miha Hrobat pa 60. (+3.68).

Peter Pen, glavni trener hitrih disciplin, je po preizkušnji rekel: ''Podlaga je bila vrhunska, vidljivost dobra, proga je zdržala praktično do zadnje številke, je pa bilo kar nekaj sprememb smeri vetra, tako da je bilo pri nekaterih nekaj začudenja in rezultati so malo premešani, a to je višja sila. Lahko rečem, da je Martin smučal zelo v redu, malo sem videl zakrčenosti, a reagiral je tako kot je treba. Zgoraj na prvih dveh odsekih je imel prevelik zaostanek, da bi lahko dobil kakšne točke. Boštjan se je lotil dobro, do Trenerskega kota je bil zelo v redu, potem pa je v ključni del prišel z večjo hitrostjo kot jo je imel na treningu in si ni zaupal. Tekmovalca na Atomicu, Kosi in Hrobat, sta smučala dobro, a je šlo počasi. Zdaj se moramo zbrati in pripraviti na jutrišnji superveleslalom. Tistega zgornjega dela, kjer so se danes delale največje razlike ni. Zopet je vremensko zahteven Lake Louise, kot vsako leto, moški, a gremo naprej.''

Na jutrišnji tekmi, ki se bo začela ob 20. uri po srednjeevropskem času, bo na startu ista četverica Slovencev kot danes.

Zvočna izjava (mp3)
Peter Pen >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov