Na prvi tekmi v Killingtonu naše smučarke brez točk

24.11.2018


Killlington v Združenih državah Amerike je gostil drugi veleslalom sezone svetovnega pokala za ženske. V prvem teku je nastopilo 66 tekmovalk, najboljši čas pa je postavila norveška predstavnica Ragnhild Mowinckel (53.71). Najbolj sta se ji približali Italijanka Federica Brignone (+0.37) in Avstrijka Stephanie Brunner (+0.44).


Meta Hrovat, foto: Gepa

Od trojice slovenskih deklet je najboljša vožnja uspela Meti Hrovat, ki je s startno številko 8 zasedla 12. mesto (+1.22). Ana Drev, ki je nastopila kmalu za njo, na poti ni naredila večjih napak, a ni našla pravega ritma, tako da je dan v ZDA sklenila na 33. mestu (+2.22), od finala pa jo je ločilo 12 stotink sekunde. Ana Bucik je startala kot zadnja v prvem teku in z zaostankom 3.89 sekunde prišla na 53. mesto.

Meta se je v drugem teku podala za novimi točkami, a je tako kot v uvodni vožnji izgubila kar nekaj časa na položnejšem delu terena. Pred zadnjo tretjino proge je nato sledila napaka in odstop. Brignonejeva je na koncu prišla do zmage, Mowincklova je zasedla drugo mesto, tretjega pa Brunnerjeva.


Ana Drev, foto: Gepa

Glavni trener Denis Šteharnik je dogajanje v ZDA povzel takole: ''Proga je bila zelo dobro pripravljena in vse tekmovalke so imele dobre pogoje. Po zaostankih se je videlo, da je konkurenca zelo izenačena. Če si imel malo več kot dve sekundi zaostanka v prvem teku nisi bil več med trideset. Meta je začela bolj zadržano potem pa nadaljevala zelo dobro. V drugem teku je ta rezultat seveda želela popraviti. Na prelomnici je naredila napako od tam naprej pa je vedela da mora še več tvegati. Morda je malo pretiravala in v strmini je padla na bok. Nabira izkušnje in na ta sneg se je odzvala zelo dobro. V Ameriki so vedno drugačni pogoji. Drevovi je malo zmanjkalo za drugi tek. Zagotovo je smučala bolje kot v Soeldnu. Napreduje, a v zgornjem delu bi lahko naredila več. Če bi se uvrstila med trideset bi lahko potem še kaj dodala. Se izboljšuje in upam, da bo nastopila v drugačni luči v Courchevelu. Startni številki v veleslalomu ostajata enaki, tako Meta kot Ana sta med petnajst.''

O jutrišnjem slalomu, ki se bo začel ob 16.00 po našem času je Šteharnik še dodal: ''Zelo lepo bi bilo, če Meta ponovi rezultat, Maruša Ferk pa še izboljša rezultat iz Levija za kakšnih pet mest. Bucikova bi se morala uvrstiti med trideset ali še kaj višje, to so naši cilji in to bi bila lepa popotnica za nadaljnje tekme.''

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov