DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik sezono odprl s točkami, Seidl do kariernega prvenca

24.11.2018

Na uvodni tekmi svetovnega pokala v nordijski kombinaciji je Vid Vrhovnik v finski Ruki osvojil prve točke na 28. mestu.

Vid Vrhovnik je lani v Ruki sezono začel s 26. mestom (c) GEPA

Nordijski kombinatorci so uvod v novo sezono svetovnega pokala po odpadlem petkovem programu le dočakali danes, a Ruka v teh dneh ni najprijaznejša do športnikov na skakalnici. Po opravljenem trening skoku, v katerem je Vid Vrhovnik imel deseti rezultat, je prva serija trajala debelo uro in pol. Žal se Vrhovniku skok ni izšel po željah, v zahtevnih vetrovnih razmerah je pristal pri 111 metrih, kar ga je po skokih uvrstilo na 34. mesto z velikim zaostankom 4 minut in 22 sekund. Od konkurence je močno odskočil junak poletja, Avstrijec Mario Seidl s 145.5 metri, imel je 57 sekund naskoka pred drugouvrščenim Norvežanom Jarlom Magnusom Riberjem, tretji Japonec Jošito Watabe je zaostajal že minuto in 31 sekund. Vrhovnik je manj kod dve minuti zaostajal za denimo dvanajstim uvrščenim tekmovalcem.

Vrhovnik je lov za prvimi točkami letos začel v družbi Agurija Šimizuja in Ondreja Pazouta, s katerima je skupaj tekel na prvi četrtini proge. Do polovice je napredoval na 31. mesto, bil je tik ob Italijanu Samuelu Costi. Mladi Vrhovnik je v drugem delu 10 km preizkušnje še malce dodal in je v cilj prišel na 28. mestu z zaostankom 4:17 minut za zmagovalcem Mariom Seidlom. Slednji je tako vendarle dočakal tudi premierno zmago na tekmah svetovnega pokala, drugi je bil z zaostankom 18 sekund Riber, na tretje je z 8. pritekel Nemec Johannes Rydzek. Naš najboljši kombinatorec zadnjega obdobja je po vzpodbudnem začetku sezone povedal: "Lepo, mirno sem začel sezono. Neki začetki so, zdaj pa moramo počasi graditi naprej. Skok ni bil najboljši, potrebno bo mirno pristopiti k stvari. Vemo, kje smo, verjamem, da bo slej ko prej uspelo. Na progi je bilo kar težko, kar mraz, moram pa pohvaliti smuči. Pohvala servisu, spet je bil odličen, kot po navadi. Na progi sem skušal držati tekmece in to mi je kar uspelo."

Vid Vrhovnik je dobro začel poolimpijsko sezono 2018/19 (c) SloSki

Po uvodni tekmi sezone je misli takole strnil glavni trener Mitja Oranič: "Moramo biti zadovoljni s tem. Do teh treh točk smo prišli zasluženo. V poizusni seriji nam je kazalo še bolje. Glede na lansko sezono pa lahko rečemo, da vemo, kaj delamo narobe, tako da imamo zelo lepo popotnico za naprej. Nadejam se lepega vikenda v Lillehammerju, ko nas čakajo tri tekme, kjer bo mlad tekmovalec brez pritiska svojo tehniko lahko izpopolnil."

Jutri bo v Ruki na sporedu še ekipna preizkušnja, kjer Slovenije ne bo. Naši bodo odpotovali naprej proti Lillehammerju, kjer se bo prihodnji konec tedna Vrhovniku pridružil Gašper Brecl.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov