Na uvodnem sprintu pet naših tekmovalk in tekmovalcev

21.11.2018

V soboto se bo v finski Ruki s sprintersko preizkušnjo začela 38. sezona svetovnega pokala v teku na smučeh. Pod vodstvom našega novega glavnega trenerja Nejca Brodarja bo na začetku sezone priložnost dobilo skupno pet tekačic in tekačev na smučeh.

Anamarija Lampič med ponedeljkovim treningom v Bietostölnu (c) Facebook

Pripravljalnega obdobja na poolimpijsko sezono z vrhuncem na svetovnem prvenstvu v Seefeldu prihodnje leto februarja je konec. 38. sezona svetovnega pokala se bo ponovno začela na daljnem severu Evrope, v finski Ruki. Tekačice in tekači na smučeh bodo uvodoma moči merili na sprinterski preizkušnji v klasičnem koraku. Po testu tekmovalne pripravljenosti minuli konec tedna v norveškem Beitostölnu je glavni trener naših Nejc Brodar določil kdo bo v smučino stopil na prvi tekmi letošnje sezone, na sobotni sprinterski preizkušnji. 

Med dekleti bodo priložnost dobila Alenka Čebašek, Katja Višnar in Anamarija Lampič, ki sta v zadnjih dneh imeli težave z boleznijo, a zdaj že trenirata in bosta pripravljeni na nove napore. V moški konkurenci bosta priložnost dobila Miha Šimenc in Janez Lampič. Po sobotnem sprintu bo v nedeljo na sporedu še preizkušnja v klasičnem koraku na 10. oz. 15 km razdalji.

Program v Ruki

Sobota, 24. november
10:00 Sprint K kvalifikacije
12:30 Sprint K finale

Nedelja, 25. november
10:45 10 km K ženske
12:30 15 km K moški

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov