DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Kranju uspešno izveden seminar za sodnike in tehnične delegate

20.11.2018

Komisija za sodnike in tehnične delegate odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo vsako leto organizira predsezonski seminar za vse sodnike in tehnične delegate, ki delujejo v okviru Smučarske zveze Slovenije.

V letošnjem letu je bilo vseh udeležencev 143, od tega 22 z licenco mednarodnega FIS sodnika ali tehničnega delegata. Tokrat je bila na vrsti za organizacijo tega seminarja gorenjska regija, seminar pa se je odvijal 16. novembra 2018 v prostorih Gimnazije Franceta Prešerna v Kranju. Vsako leto je na seminarju osrednja tema in v letošnjem letu je bila to novost in sicer predstavitev novega načina ocenjevanja animacijskih tekmovanj v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji.

Na vsakem seminarju so sodniki in tehnični delegati za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo seznanjeni z vsemi novostmi tako v okviru Mednarodne smučarske zveze kot v okviru Smučarske zveze Slovenije. Najbolj pomembne teme seminarja so predvsem organizacija tekmovanj in varnost na njih za kar so najbolj odgovorni tehnični delegati.

Po seminarju je vsako leto na sporedu tudi test za vse, ki v tekoči sezoni želijo delovati na tekmovanjih v Sloveniji. Letos je licenco pridobilo 128 sodnikov in 61 tehničnih delegatov. Janez Bukovnik, predsednik komisije za sodnike in tehnične delegate za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo je ob tem povedal: "V okviru odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo smo zelo veseli tako množične udeležbe in pripravljenost vseh volunterskih delavcev po slovenskih klubih, da sodelujejo pri organizaciji tekmovanj in s tem v zvezi razvoja skokov in kombinacije v Sloveniji. To pa se izraža tudi na rezultatih na mednarodnem nivoju."

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov