Vesna Fabjan in Eva Urevc v Beitostölnu do polfinala

17.11.2018

Tekači in tekačice na smučeh v Skandinaviji pridno nabirajo kilometre pred začetkom sezone svetovnega pokala prihodnji teden v Ruki. Del naše reprezentance se trenutno nahaja na Norveškem, kjer potekajo tudi FIS tekmovanja.

Vesna Fabjan (c) SloSki

Eno izmed takšnih prizorišč je tradicionalno tudi Beitostölen, kjer sta bili včeraj na sporedu preizkušnji na razdalji v klasičnem koraku, danes sprinta v prostem, jutri pa sledita še tekmi na razdalji v prostem koraku. V poplavi norveških tekmovalk je včeraj na 20. mestu z zaostankom 3:47,1 končala Anja Mandeljc, Anita Klemenčič je z zaostankom 4:13,8 za zmagovalko osvojila 26. mesto. Najhitrejša je bila povratnica po suspenzu zaradi dopinga, Therese Johaug, le dve sotekmovalki pa sta zaostali manj kot minuto. 

Danes se je skozi kvalifikacije sprinta prebilo pet od šestih deklet, skupaj jih je bilo na štartu 54. Najhitrejša je bila Kristine tavaas Skistand s časom 2:44,68 na 1,5 km progi, Vesna Fabjan je na tretjem mestu zaostala 1,50 sekunde, Alenka Čebašek na sedmem 3,27 sekund, Eva Urevc je bila 9. z zaostankom 4,86 sekund, Anita Klemenčič 15. z zaostankom 9,40 sekund in Mandeljčeva 25. z zaostankom 12,95 sekund. Nina Klemenčič je zasedla 38. mesto. 

Skozi četrtfinale sta se uspeli prebiti Urevčeva in Fabjanova, obe sta v svojih skupinah postavili najboljši čas. V polfinalu sta tekli vsaka v svoji skupini ob 5 Norvežankah. Urevčeva je bila brez možnosti na zadnjem mestu, Fabjanova pa je v ciljnem sprintu osvojila 3. mesto, kar ji je prineslo končno 7. mesto. Urevčeva je bila enajsta, Klemenčičeva 18., Čebaškova 18. in Mandeljčeva na koncu 32. 

V moški konkurenci kar 102 tekačev naši niso bili blizu najboljših Norvežanov. Najboljši je bil na 56. mestu Luka Prosen, Miha Šimenc je bil 60., Vili Črv 78., Miha Jan 87., Blaž Perša 88., Erik Raduha 100. in Jan Mezek 101. Da je že pred začetkom v pravi formi, je potrdil Johannes H. Kläbo, ki je v velikem finalu premagal Emila Iversena in Eirika Brandsdala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov