DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Kombinatorci na uvod z enim tekmovalcem

13.11.2018

V prostorih generalnega sponzorja slovenskih nordijskih reprezentanc, podjetja Gorenje d. d., se je danes tradicionalno pred začetkom sezone svetovnega pokala predstavila naša reprezentanca v nordijski kombinaciji. Drago Bahun, predsednik OK Planica ter predstavnik Gorenja

Ponosen sem, da je Gorenje generalni sponzor nordijskih reprezentanc Slovenije že okrog 25 let. Res bi se rad zahvalil tekmovalkam, tekmovalcem, strokovnemu osebju in vodstvu Smučarske zveze za res korektno sodelovanje in odnos do Gorenja in tudi do ostalih sponzorjev. Še posebna zahvala gre vodstvu nordijskih reprezentanc na čelu z gospodom Ljubom Jasničem, ki je mentor tega sodelovanja. Globoko se zavedam tega, kako so sponzorji pomembni in kako je za vsak šport pomembno, da ima nekoga, ki mu stoji ob strani v dobrem in slabem. Veseli smo, da smo podpisali pogodbo za naslednje obdobje. Trdno sem prepričan, da bomo slavili tudi 30 let sodelovanja.

Pred nami je nova sezona. Vem, da bo ta sezona kar naporna, saj nas čaka veliko pomembnih tekem. Med drugim tudi svetovno prvenstvo februarja v Seefeldu. Vem puncam in fantom bi želel veliko sreče in uspehov. Obljubljam, da bomo z vami v dobrem in v slabem. Vse skupaj vabim, da se udeležite čim večjega števila tekem, ki jih organiziramo v Sloveniji. Ne samo tistih za svetovni pokal, temveč tudi tekem celinskega pokala in ostalih. Še posebno pa vabljeni na Ljubno ob Prešernovem prazniku, ko imajo tekmo dekleta. Trdno sem prepričan, da je to ena najbolje organiziranih tekem v ženskem delu svetovnega pokala. Lepo vabljeni pa tudi na koncu v Planico. Tokrat bo Planica praznična. Marca bomo praznovali 50 let poletov in vsi skupaj ta praznik lahko predstavimo na visokem nivoju. Punce, fantje, srečno!

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Začelo se je! Ko se vsako leto dobimo v prostorih Gorenja, vemo, da je sezona tik pred vrati. Gospod Bahun je že spregovoril o sodelovanju z Gorenjem, sam pa bi temu dodal še sledeče. Glede na to, da je bilo konec olimpijskega obdobja, so letos potekle vse pogodbe s sponzorji. Sklenili smo nove pogodbe z vsemi dosedanjimi podporniki, z izjemo Palome, ki nas podpirajo že leta in leta. Danes lahko povem tudi to, da smo zaključili celoten projekt sponzorstva in donatorstva; tudi v številkah. Celoten program, ki smo ga zastavili preko strokovnega vodstva, imamo pokrit. Imamo še dve železi v ognju, upam, da se v tem mesecu dokončno dogovorimo, saj so dogovori tik pred koncem.

Mi smo načrtno, v dogovoru s prejšnjo strokovno ekipo šli v spremembe po koncu sezone. Vemo, da smo pred novim olimpijskim, štiriletnim obdobjem. Vemo, da bomo nadaljevali tudi eno leto kasneje, ker imamo svetovno prvenstvo v Planici. Takšne so tudi pogodbe, torej 4+1, zato da imajo dekleta, fantje in strokovno vodstvo mir, da se lahko v miru pripravljalo. Vemo, da se v športu čez noč ne da narediti ničesar. Petletno obdobje, glede na to, da gre za izkušeno ekipo z mladimi, ki se priključujejo A ekipi, upam, da bo dovolj, da naredimo pravo moštvo, da se bomo na svetovnem prvenstvu na domačih tleh lahko pokazali v pravi luči.

Želim, da bi strokovna ekipa nadaljevala delo, ki ga je prejšnja ekipa vodila 10 let in je dosegla vidne uspehe. Verjamem v celotno ekipo in po prvih rezultatih in razgovorih, ki smo jih opravili, izgleda, da bodo stvari potekale, kot morajo potekati. Prvi kamen bo novoletna turneja, drugi kamen bo Ljubno, tretji Seefeld in četrti seveda Planica s svojim praznovanjem. Mislim, da bodo takrat dekleta in fantje, tudi tisti, ki so na novo v reprezentanci, ujeli celoten ritem svetovnega pokala in delo v A reprezentanci, ki ni lahko. Vsak teden so na poti, le en vikend med sezono so prosti. Želim, da bi v Planici lahko pokazali, da je, ekipa, ki je pred nami izredno močna, ki dosega vidne uspeh. V Planici domačemu občinstvu moramo pokazati, da smo pravi. Z našimi uspehi bo 50 letnica Planice še bolj pomembna. Srečno!

Franci Petek, direktor Smučarske zveze Slovenije

Predhodnika sta bila zelo izčrpna, sam bom nekaj več povedal o tem trenutku tik pred začetkom sezon. Vemo, da skakalci začnejo že ta konec tedna, kmalu za njimi tudi kombinatorci in nato skakalke. Vem, kakšne občutke imate zdaj. Komaj že čakaš, nekdo si želi še kakšnega dneva več za trening, a pomembno je, da se začne in da vam bo uspelo pokazati predvsem samemu sebi ves svoj potencial in vse kar ste vložili v to, da bi čim bolje nastopali. Poleg nordijskih kombinatorcev, skakalk in skakalcev bi pozdravil in jim enake želje prenesel naši tekaški reprezentanci, ki je že v Skandinaviji. Vsem skupaj želim srečno in upam, da se bomo lahko skupaj z vami tekom sezone večkrat veselili.

Mitja Oranič, glavni trener reprezentance v nordijski kombinaciji

Ekipa nordijske kombinacije je zelo mlada in tega se moramo zavedati, to so fantje rojeni leta 1999 in 2000. To je jedro ekipo. Pri mladih tekmovalcih je jasno, da od njih ne smemo preveč pričakovati in tudi zato bomo na prvo tekmo poslali samo enega tekmovalca in sicer Vida Vrhovnika, kateremu se bo nato pridružil še sovrstnik Gašper Brecl. Najstarejši tekmovalec, Marjan Jelenko, se nam bo po poškodbi verjetno pridružil tekom sezone v Ramsau. Verjamem, da smo dobro pripravljeni, da smo dobro delali. Tako kot vsi, pa iščemo to sproščenost na prvih tekmah. Verjamem, da bolj izkušeni tekmovalci to na tekmo lažje prenesejo. Mi bomo to pri mlajših tekmovalcih skušali prenesti skozi tekme same. Dolgoročen cilj pa je, da na svetovnem prvenstvu v Planici nastopimo z ekipo.

Vid Vrhovnik

Treniral sem po programu, ki mu zaupam, tako kot vedno in mislim, da sem dobro pripravljen. Na tekmah bo potrebno biti sproščen in potem bo tudi rezultat pravi.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov