DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Za uvodni tekmi v Wisli ostaja le še ena neznanka

08.11.2018

Do začetka jubilejne, 40. sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih, je ostal le še dober teden dni. Glavni trener naše reprezentance, Gorazd Bertoncelj je že razkril 6 imen, ki bodo zastopali barve Slovenije na uvodni postaji na Poljskem.

V Innsbrucku veter ni dovolil treninga našim orlom (c) JD

Slovenija bo v Wisli na Poljskem lahko nastopila s polno kvoto 7 skakalcev, za kar je z odličnim skakanjem v zadnji periodi poletnega dela celinskega pokala poskrbel Žak Mogel. Glavni trener A reprezentance, Gorazd Bertoncelj, je skupaj s svojimi sodelavci po treningih na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu že sporočil šest imen, ki bodo branili barve Slovenije na uvodnih preizkušnjah na Poljskem v Wisli. To so Jernej Damjan, Anže Semenič, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žak Mogel in Bor Pavlovčič. Ime sedmega skakalca bo znano tik pred četrtkovim odhodom na Poljsko, v ožjem izboru pa so trije skakalci. Podobno kot lani, bo tudi letos Wisla prizorišče debija v svetovnem pokalu za enega Slovenca; lani je bil to Zajc, letos pa Mogel.

"V Nemčiji smo na ledeni smučini v Oberstdorfu in Garmisch-Partenkirchnu skupaj opravili osem zelo kvalitetnih enot treninga na skakalnici. Pred tem smo trenirali še na keramični smučini v Innsbrucku, kjer smo želeli skakati tudi v teh dneh, a nam žal vremenski pogoji tega niso dopuščali in smo se predčasno vrnili domov. Skupaj imajo fantje nekaj manj kot 50 skokov na ledeni smučini, v kolikor bodo pogoji dopuščali, pa bomo pred odhodom na prve tekme v Wislo opravili še s kakšnim treningom, morda tudi v Planici," je ob imenovanju šesterice za Wislo povedal Bertoncelj, ki je potrdil, da bo Peter Prevc na prvi letošnji nastop še malce počakal. "V Wisli ne želimo tvegati. Skakalnica je bila lani tam slabo pripravljena, tekmovalci so imeli težave pri doskoku, poleg tega je tam tudi precej vetra. Zadnje tri tedne tudi Poljaki ne morejo trenirati doma, saj vseskozi premočno piha," je še dodal Bertoncelj, ki ga ognjeni krst na tekmah svetovnega pokala v vlogi glavnega trenerja čaka naslednji petek s kvalifikacijami za nedeljsko posamično preizkušnjo. V soboto se bo 40. sezona uradno začela z ekipno tekmo pod žarometi.

Program v Wisli

Petek, 16. november
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 17. november
15:00 Poizkusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 18. november
14:00 Poizkusna serija
15:00 Posamična tekma

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov