Uspešen seminar FIS tehničnih delegatov alpskega smučanja Južne evropske regije v Beogradu

05.11.2018


V sodelovanju srbske in slovenske smučarske zveze je bil 3. in 4. novembra 2018 v Beogradu izveden redni letni izobraževalni seminar Tehničnih delegatov FIS.

Udeležilo se ga je 32 tehničnih delegatov FIS in 3 pripravniki iz 13 držav, ki so vključene v »Slo/Balk/East Mediterranean«, ki jo vodi in koordinira predstavnik SZS Matjaž Kranjc. Seminarja se je udeležilo še 30 organizatorjev državnih delegatov in sodnikov iz različnih smučarskih centrov in klubov Srbije.

Seminarja se je udeležilo 12 FIS delegatov iz Slovenije (Bedrač, Dekleva, Gorišek, Jesenšek, Kranjc, Mišič, Perko, Petrovčič, Rataj, Rauter, Simčič, Toplak).

Inšpektorja na seminarju sta bila visoka predstavnika FIS Janez Flere in Peter Gerdol, ki sta podala zelo pozitivno oceno organizacije seminarja in strokovnega znanja naših tehničnih delegatov.

Flere in Gerdol sta bila skupno s Kranjcem in Bedračem tudi v vlogi predavatelja ob kvalitetni tehnični podpori Bojana Perka in srbskih organizatorjev.

Na seminarju so bile obravnavane novosti v pravilih FIS, posebni praktični primeri iz minule sezone, preverjala se je teoretična podkovanost delegatov, podaljšane so bile licence, izvedena so bila delegiranja delegatov za tekme v sezoni 2018/19.

Delegati na večjih tekmovanjih v prihodnji sezoni bodo Bizjak (mladinsko svetovno prvenstvo), Dekleva (WC Alta Badia), Bedrač (WC Flachau). Kranjc bo vodil vse tekme na Zimski univerzijadi v Krasnojarsku (Rusija), delegati na Evropski pokalih bodo Maja Škerjanec, Tomaž Čižman, Bojan Perko in Marko Rataj, Matjaž Vrecl bo delegat na EYOF 1019 v BIH, poleg tega pa bo na Evropskih pokalih za FIS opravljal vlogo kontrolorja smučarske opreme. Ostali prisotni delegati so bili razporejeni na tekmovanja FIS tudi v državah izven Evrope.

Komisija tehničnih delegatov in sodnikov pri SZS bo za slovenske delegate in sodnike organizirala seminar podobne vsebine v Sloveniji dne 17.11.2018, ki bo imel status mednarodnega FIS seminarja. Inšpektor FIS bo Peter Gerdol.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov