Pribošičeva 16., Mekinc 28. v Modeni

03.11.2018


Svetovni pokal za deskarke in deskarje prostega sloga se je nadaljeval v Modeni, ki je bila prizorišče tekme v skokih oz. big air-u. Slovenija je imela v Italiji eno predstavnico in enega predstavnika – Urško Pribošič in Naja Mekinca.

Tekmovanje se je začelo ob 10.15 s prvo moško kvalifikacijsko skupino, 17-letni Mekinc pa je nastopil v drugi in po zaslugi dobre druge vožnje prejel oceno 60.50, kar ga je v skupini popeljalo na 16. mesto.

Pribošičeva je poskusila ponoviti odličen rezultat, ki ga je dosegla v Cardroni na Novi Zelandiji, kjer je zasedla peto mesto, a ji vožnji nista uspeli po željah. Sodniki so ji za drugi nastop namenili oceno 20.25, kar jo je na koncu popeljalo na 16. mesto.

Končna uvrstitev Mekinca je bilo 28. mesto, s čimer je prišel do svojega drugega najboljšega rezultata na tekmah svetovnega pokala. Bolje se je odrezal le v kanadskem Quebecu, kjer je v isti disciplini zasedel 21. mesto.

Najboljše deskarke in deskarje je ločilo le nekaj točk. Do zmage je prišla Japonka Reira Iwabuchi, sledila ji je rojakinja Miyabi Onitsuka, tretja pa je bila Avstrijka Anna Gasser. Tudi v moški konkurenci je bil najboljši japonski predstavnik Takeru Otsuka, Chris Cornig iz ZDA je bil drugi, Finec Kalle Jarvilehto pa tretji.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov