DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

AP: Rok Jelen tretji kombinatorec poletja

07.10.2018

Italijanski Val di Fiemme je gostil še drugi dve tekmi mladih nordijskih kombinatorcev za točke alpskega pokala. Zmagovalec uvodne tekme sezone, Rok Jelen, je v Italiji znova končal med deseterico.

Rok Jelen (c) ZZ/BoBo

V Italiji sta potekali tretja in četrta tekma tega poletja za alpski pokal, zmagi pa sta odšli v Nemčijo z Davidom Machom in Avstrijo z Johannesom Lamparterjem. Zmagovalec prve tekme sezone v nemškem Winterbergu, Rok Jelen, je včeraj osvojil 10. mesto, danes pa je bil še osmi in je skupno na tretjem mestu s 158 točkami. Včeraj so točke osvojili še Ožbej Jelen na 14., Gašper Brecl na 16. in Matevž Malovrh na 21. mestu, danes pa je bil najboljši Ožbej sedmi, Rok je bil mesto za njim, deseterico je zaokrožil Brec. Malovrh je nove točke vpisal na 26. mestu, Gašper Polajnar pa na 27. mestu.

S tretjo in četrto tekmo poletja so opravila tudi dekleta. Odlična rezultata je vpisala Ema Volavšek sšestim in osmim mestom, dvakrat sta med petnajsterico zaključili tudi Silva Verbič na 12. in 11. mestu ter Nika Prevc na 13. in 14. mestu. Rezultate z uvodnih tekem v Klingenthalu in Bischofsgrünu je popravila tudi Neža Kejžar, ki je v Italiji osvojila 16. in 17. mesto. V skupnem seštevku je po poletnem delu Volavškova na 7. mestu, zbrala je 151 točk. 

Alpski pokal se bo nadaljeval sredi decembra v Beljaku.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov