Predstavitev reprezentanc Smučarske zveze Slovenije pod Pohorjem

04.10.2018

Danes so se v ciljnem izteku Zlate lisice v lepem sončnem vremenu v Mariboru predstavile vse reprezentance Smučarske zveze Slovenije. 

Dan se je za naše športnice in športnike začel že zgodaj, a v družbi 300 osnovnošolskih otork iz Maribora v okviru projekta "Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime v Mariboru", je dopoldne hitro minilo. 

S pomočjo evropskih sredstev – Evropskega sklada za regionalni razvoj, Evropskega socialnega sklada in Kohezijskega sklada – namreč v Sloveniji že leta podpiramo številne uspešne zgodbe ljudi, organizacij, podjetij in drugih. V zadnjih petnajstih letih so jih uresničili več kot 8000 – od športnih, okoljskih, podjetniških, infrastrukturnih do izobraževalnih. Spremljajo nas praktično na vsakem koraku in čeprav jih pogosto ne opazimo, zaradi njih živimo boljše in lepše. V sodelovanju s Službo Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport smo zato skupaj pristopili k organizaciji tega dogodka, saj želimo, da se glas o sledeh, ki jih pušča evropska kohezijska politika po slovenskih krajih, čim bolj razširi. Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne, izobraževalne in tudi športne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe, z vsako spodbudo podjetjem namreč ustvarjamo priložnosti za nadaljnji uspešni razvoj naše države. 

Dogodek v družbi številnih medijev se je zaključil še z novim podpisom o podaljšanem sodelovanju SZS s Športno loterije Slovenije ter o obnovljenem sodelovanju SZS z uradnim prevoznikom Ford. Direktor Smučarske zveze Slovenije, Franci Petek, je ob tem povedal: "Zelo smo ponosni in hvaležni, da imamo takega partnerja v segmentu prevoznih sredstev. Enostavno so kombiji in avtomobili za nas življenjskega pomena in tu smo veseli, da Ford vidi vrednost tega vložka v naše reprezentance. Vidijo, da so na trgu s to potezo naredili pomemben korak in jaz si le želim okrepiti to sodelovanje in verjamem, da smo skupaj lahko samo še boljši."

Foto: ZZ/BoBo

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov