DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Na zaključek poletne sezone 14 skakalcev in 6 skakalk

26.09.2018

Konec prihajajočega tedna in v prvi polovici naslednjega se bo zaključila sezona smučarjev skakalcev in skakalk na mednarodni ravni. Tako nad tekmami poletne velike nagrade kot nad tekmami celinskega pokala bo padel zastor, slovenski trenerji pa so določili imena, ki bodo Slovenijo zastopala na zadnjih šestih tekmah poletja 2018.

Jerneja Brecl je v Čajkovskem poletela 140 metrov, kar je najdaljši uradno izmerjen ženski skok (c) SloSki

Jutri in v petek bi se poletna velika nagrada morala nadaljevati v češkem Libercu, a so organizatorji še pred samim začetkom letošnjega poletja sporočili, da tekem ne morejo organizirati. Tako bosta naslednji in hkrati zadnji tekmi poletne velike nagrade v avstrijskem Hinzenbachu in nemškem Klingenthalu. V Avstriji bodo Slovenijo konec tega tedna zastopali Rok Justin, Jaka Hvala, Anže Lanišek, povratnik po rehabilitaciji kolena, Žiga Jelar, ter najvišje uvrščeni Slovenec v seštevku poletne velike nagrade, Timi Zajc, ki se vrača na tekme po sedmih tednih premora. Nedeljski tekmi v Avstriji bo sledila pot v Klingenthal, kjer bo finalna tekma poletja na sporedu v sredo, 3. oktobra. Slovenijo bodo tam zanesljivo zastopali Zajc, Robi Kranjec, Jurij Tepeš ter prvič letos Jernej Damjan, pridružila pa se jim bosta še dva skakalca, ki bosta trenerje prepričala ali v Hinzenbachu ali na tekmah celinskega pokala v Klingenthalu. 

Mogel po dodatno kvoto, Klinčeva po ubranitev drugega mesta

Sklepni tekmi celinskega pokala v Nemčiji bosta na sporedu v soboto in nedeljo. Žak Mogel bo lovil dodatno, brzčas sedmo kvoto Slovenije za prvo periodo svetovnega pokala, ki se bo začel 16. novembra v poljski Wisli. Poleg Mogela bodo v Klingenthalu nastopili še Jan Bombek, Rok Tarman, Domen Prevc, Anže Semenič in Bor Pavlovčič.

Finale poletne sezone pa v Klingenthalu v sredo čaka tudi dekleta. Po sijajnih rezultatih v tem poletju bo naše zastopstvo v Nemčiji popolno, z izjemo Maje Vtič, ki po rehabilitaciji že pridno nabira skoke, a na tekme ne bo hitela. V Klingenthalu bodo tako tekmovale Katra Komar, Nika Križnar, Špela Rogelj, Urša Bogataj, uradna ženska svetovna rekorderka Jerneja Brecl in drugouvrščena v skupnem seštevku ter zmagovalka Čajkovskega, Ema Klinec. Klinčeva bo na zadnji tekmi branila drugo mesto, prvo je že oddano Sari Takanaši.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov