DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Še nekaj dni do finala kombinatorcev v Planici

18.09.2018


Planica bo konec tedna drugič zapored prizorišče finala poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji. Organizatorji, ki so lani ob premieri opravili odlično delo in so tudi letos v polni pripravljenosti na nov kombinatorski vrhunec ob koncu poletja, pod Poncami pričakujejo 56 tekmovalcev iz 14 različnih držav.Prvo ime tokratnega tridnevnega dogajanja v Planici bo nedvomno Finec Ilkka Herola, z 246 točkami trenutno drugi najboljši v skupnem seštevku poletne velike nagrade. Za vodilnim, Avstrijcem Mariem Seidlom, ki ga v Planico ne bo, zaostaja le 10 točk, pred tretjeuvrščenim Nemcem Johannesom Rydzekom, ki pod Poncami prav tako ne bo tekmoval, pa ima 35 točk naskoka.

Herola je na minulih štirih tekmah v tej sezoni dvakrat stal na zmagovalnem odru, v nam sosednjem Beljaku se je avgusta veselil tudi premierne zmage med elito. Med boljšimi kombinatorci moramo omeniti še prihode Avstrijcev Martina Fritza ter Thomasa Joebstla, Francoza Maxima Laheurteja, Čeha Tomaša Portyka ter izkušenih Švicarja Tima Huga, Američana Taylorja Fletcherja in norveško legendo, Magnusa Moana. 35-letni Moan je lani v Planici dobil obe tekmi ob koncu septembra oz. v začetku oktobra.

Slovenska delegacija pod vodstvom Mitje Oraniča bo predvidoma štela pet ali šest članov. Novopečenemu državnemu prvaku Roku Jelenu bodo družbo delali še preostali najboljši štirje z minulega prvenstva v Kranju in Planici in sicer Gašper Brecl, Matevž Malovrh, Ožbej Jelen in Nik Knaus, nastop Vida Vrhovnika je zaradi poškodbe mišice še negotov. Vrhovnik je lani v Planici nase opozoril s 17. in 14. mestom, slovenski rezultat sezone pa je z 12. mestom postavil Marjan Jelenko, ki pa bo zaradi poškodbe ključnice tokratni kombinatorski vikend v Planici primoran izpustiti.

14 ekip, ki bodo tekmovale ob zaključku letošnje poletne velike nagrade v Planici, boste lahko pozdravili tudi na predstavitvi ekip, v soboto, ob 18. uri, v Kranjski Gori, na Trgu pred cerkvijo.

Program tekmovanja >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov