Nova naslova za Pojetovo in Faka

16.09.2018


Biatlonke in biatlonci so na Pokljuki nastopili na novih preizkušnjah letnega Državnega prvenstva Slovenije. Po sprintu je prišel na vrsto še skupinski start, tako kot pred 24. urami pa sta bila med članicami oziroma člani najboljša Urška Poje in Jakov Fak.


Poleg odličij državnega prvenstva so bile podeljene tudi nagrade za sezono 2017/2018. Najboljši mladi tekmovalec je bil Alex Cisar, tekmovalka Urška Poje, tekmovalec pa Jakov Fak.

FOTOGALERIJA >>>

Fak (SD Pokljuka) je do nove zlate medalje po 14 kilometrih teka in dveh zgrešenih strelih prišel s časom 34:37,3. Miha Dovžan (ŠD Gorje) je včerajšnjemu bronu dodal srebro, saj je s samo enim zgrešenim strelom na zadnji postaji za reprezentančnim kolegom zaostal 58 sekund. Tretji je bil tokrat Rok Tršan (TSK Logatec), ki je pokril 16 tarč, za zmagovalcem pa zaostal minuto in 11 sekund.

Pojetova (SK Loška dolina) je bila strelsko 100-odstotno uspešna le na prvi postaji, nato pa zgrešila tri tarče, čas 30:31,8 na 10-kilometrski progi pa ji je vendarle prinesel naslov državne prvakinje. Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj) je znova osvojila srebro in sicer s štirimi zgrešenimi streli in 17,4 sekunde zaostanka. Brona se je veselila Nina Zadravec (TSK Triglav Kranj), ki je pokrila 14 tarč in v cilju za Pojetovo zaostala slabi dve minuti.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov