DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Mogel tudi v Stamsu ob boku najboljših

09.09.2018

Avstrijski Stams je včeraj in danes gostil tekmi celinskega pokala z močno mednarodno udeležbo. Svoje mesto med najboljšimi je znova našel tudi mladi Žal Mogel.

Žak Mogel (c) SloSki

Avstrijci so na domači skakalnici nastopili z vsemi najboljšim in temu primeren je bil tudi včerajšnji rezultat, ko je med najboljšo sedmerico končalo kar šest domačinov. Zmagal je Phillipp Aschenwald pred Stefanom Kraftom in Clemensom Aignerjem, četrti je bil današnji zmagovalec, Švicar Killian Peier. Slednji je danes za dve slabi dve točki ugnal Aschenwalda, tretji je bil Daniel Huber. Odličen sedmi, tik za Gregorjem Schlierenzauerjem je bil Žak Mogel. Slednji je bil na poti do vrhunskega rezultata že včeraj, ko je bil po prvi seriji peti, nato pa je bil žal zaradi neustreznega dresa v finalu diskvalificiran. Tako je bil včeraj naš najboljši Jan Bombek na 26. mestu, danes je dve točki ujel še za 29. mesto. Preostali naši v Stamsu niso osvojili novih točk celinskega pokala.

Celinski pokal se bo nadaljeval prihodnji teden v predmestju Osla na srednji skakalnici v Holmenkollnu. V skupnem seštevku je po polovici poletne sezone Mogel na petem mestu s 169 točkami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov