DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Ema Klinec v Čajkovskem do druge zmage v karieri

09.09.2018

Ruski Čajkovski ostaja srečen slovenski kraj saj je Ema Klinec na peti tekmi letošnje poletne velike nagrade premagala vso konkurenco! Odlična šesta Jerneja Brecl, točke tudi za Špelo Rogelj in Uršo Bogataj.

Ema Klinec je v Čajkovskem premagala vso konkurenco (c) SloSki

Nov odličen dan v ruskem Čajkovskem se je napovedal že zgodaj zjutraj po našem času, ko so bile vse naše skakalke odlične v poizkusni seriji, najboljša med vsemi pa je bila Ema Klinec. Slednja je bila izvrstna tudi v prvi seriji v konkurenci, ko je s 133 metri in 130,8 točkami gladko vodila pred Norvežanko Maren Lundby, ki je skočila 131 metrov, zbrala pa je 121,8 točk. Tretja je bila Japonka Sara Takanaši s 128.5 metri in 117,0 točkami. Na visokem šestem mestu je bila s 122 metri ter 100,1 točkami ženska rekorderka naprave Jerneja Brecl, Špela Rogelj je bila s 112.5 metri in 89,8 točkami na 14. mestu, Urša Bogataj pa s 117.5 metri in 87,3 točkami dve mesti za njo.

V tokrat oblačnem Čajkovskem so organizatorji uspešno začeli tudi s finalno serijo, nato pa se je vse zataknilo po skoku Bogatajeve. S 122 metri je prevzela vodstvo, a za tem je močno zapihalo in organizatorji so po skoraj enournem čakanju finalno serijo odpovedali in za uradne rezultate priznali izide iz prve serije. To je pomenilo, da je letos prvi poraz doživela Takanašijeva, Ema Klinec pa je po Courchevelu 2013 še drugič v karieri ugnala vso konkurenco! S tem se je prebila tudi na skupno drugo mesto seštevka poletne velike nagrade, kljub temu da na eni tekmi ni skakala. Odličen uspeh v na koncu močno vetrovnem Čajkovskem je z rezultatom kariere, šestim mestom, dopolnila Breclova, novih točk pa sta lahko veseli tudi Rogljeva in Bogatajeva.

To je bil enostavno dan Eme Klinec

"Z današnjimi skoki in seveda tudi z rezultatom sem zelo zadovoljna, kljub temu, da je bila tekma izpeljana samo z eno serijo. Tudi v poizkusni seriji sem že dokazala, da je bil danes moj dan. V obeh današnjih skokih sem osvojila prvo mesto. Rada bi povedala, da je zelo škoda, ker ni bilo še finalne serije. Večkrat sem bila pripravljena, da bi ubranila prvo mesto in naredila še en lep skok. Mislim, da bi tudi ostala dekleta v finalu samo še dodala in to je edina stvar, ki bi jo danes spremenila. Sicer pa je bilo vse, kot sem si zaželela in tudi predstavljala pred tekmo," je povedala zmagovalka Čajkovskega, ki je še dodala: "Prizorišče v Čajkovskem mi je zelo všeč, tu sta dve zelo lepi napravi. Letos sem spoznala še veliko, ki mi je še bolj pri srcu. Zraven je hotel in praktično vse, kar športnik potrebuje za razvoj. Tu se zelo trudijo z organizacijo in s samo popularizacijo skokov. Vesela sem, ker bo tu pozimi finale nove t. i. Blue Bird turneje ob koncu sezone. Vse se lepo odvija v to smer, da bo to pravi spektakel. Hvala vsem Rusom, ki se za to trudijo! Mi gremo zdaj domov, še bolje se moramo pripraviti za Klingenthal, do katerega je še mesec dni. Zelo sem vesela, da sem na lepem nivoju in se zdaj lahko posvetim malenkostim, za katere je v preteklosti mogoče malce zmanjkalo časa." 

Najbolše tri v Čajkovskem (c) SloSki

Svoje je po sila uspešnem vikendu v Rusiji povedal še glavni trener, Zoran Zupančič: "Dve tekmi sta za nami. Včeraj smo bili izredno zadovoljni z drugim mestom, predvsem se je izkazala mlada Jerneja Brecl, ki je s 140 metri postavila ženski rekord naprave in uradno najdaljši izmerjeni skok v ženskem skakanju. Lepo je odskakala tudi Ema Klinec, na koncu je bilo to dovolj skupaj s fantoma za drugo mesto. Danes znova obe tekmovalki med šest, zelo dober dan je imela Ema, ki je tako v poizkusni kot v prvi seriji pokazala z naskokom najboljši skok. To je bilo dovolj za zmago. Spet odlično šesto mesto Jerneje Brecl. Sam sem izredno zadovoljen z izkupičkom, a mislim, da bi v finalni seriji lahko še stopnjevali. Ema Klinec potrebuje tovrstne izkušnje, pritisk pred drugo serijo. Jerneji Brecl so bili pogoji, ki so se obetali, pisani na kožo. Mislim, da bi tudi izkušenejši stopili na plin, kot je bilo do zdaj vedno, ko smo v finalu le še stopnjevali. Žal sta v prvi seriji tokrat grešili in nista mogli izboljšati svojih uvrstitev, to sta bili 14. in 16. mesti za Špelo Rogelj in Uršo Bogataj. Zdaj odhajamo nazaj domov, trenirali bomo v Kranju in Planici, naredili še nekaj malenkosti, testiranja opreme in se pripravili na finale poletne velike nagrade v začetku oktrobra v Klingenthalu." 

Pred dekleti je zdaj le še finalna tekma tega poletja in sicer 3. oktobra znova na veliki skakalnici v Klingenthalu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov