Zmaga in tretje mesto Kosija v Čilu

05.09.2018


Moška ekipa za hitre discipline, ki se pripravlja na novo sezono v La Parvi v Čilu, je k treningom dodala tudi nekaj tekmovalnega naboja, saj je v zadnjih dveh dneh nastopila na tekmah Južnoameriškega pokala.


Klemen Kosi, foto: Gepa

Včeraj sta bili na sporedu smukaški preizkušnji, na katerih je nastopila peterica Slovencev. Na prvi tekmi je bil najvišje uvrščen Miha Hrobat, ki je za zmagovalcem, Dominikom Schweigerjem iz Nemčije zaostal 0.34 sekunde in tako zasedel sedmo mesto. Klemen Kosi je zasedel dve mesti nižje, Boštjan Kline je bil 11., Nejc Naraločnik 20., Tilen Debelak pa 25.

Na drugi tekmi dneva je Kosi ugnal vso konkurenco, Schweigerja, ki je tokrat zasedel drugo mesto pa je prehitel za 21 stotink sekunde. Kline, ki je za reprezentančnim kolegom zaostal 0.37 sekunde je zasedel četrto mesto, Hrobat je bil 14., Debelak 24., Naraločnik pa 30.

Danes sta prišla na vrsto superveleslaloma. Na prvi tekmi dneva je bil znova hiter Kosi, ki je zasedel četrto mesto, s tem, da je njegov zaostanek za zmagovalcem, Nemcem Andreasom Sanderjem, znašal 0.97 sekunde. Martin Čater je pristal na devetem, Debelak na 11., Kline pa na 14. mestu. Hrobat in Naraločnik sta ostala brez uvrstitev.

V drugo je bil najhitrejši Francoz Johan Clarey, Kosi pa je bil ponovno zelo hiter in z 1.05 sekunde zaostanka osvojil tretje mesto. Kline je končal kot šesti, Čater je bil osmi, Hrobat 12., Naraločnik 26., Debelak pa 29.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov