DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

V Čajkovskem štirje skakalci in štiri skakalke

05.09.2018

Konec tedna se bo v ruskem Čajkovskem nadaljevala poletna velika nagrada v skokih tako za fante kot za dekleta. V Rusiji je predvidena tudi edina tekma mešanih parov v tem poletju, a je zaradi nizkega števila prijavljenih tekmovalcev pod vprašajem.

Jerneja Brecl (c) SloSki

Podobno kot v Hakubi na Japonskem bo tudi tokrat slovensko jato vodil Igor Medved, saj A reprezentantje ostajajo na treningu v Sloveniji. Z glavnim trenerjem B ekipe so danes v Rusijo odleteli Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Jaka Hvala in Ernest Prišlič, ki je v ekipi v primerjavi z Japonsko zamenjal Tomaža Nagliča. 

V Rusiji bodo skupaj s fanti znova tekmovala tudi dekleta. Na njihovem predzadnjem prizorišču tekem letošnje poletne velike nagrade bo Zoran Zupančič nastopil s štirimi dekleti. To so Ema Klinec, Urša Bogataj, Špela Rogelj in Jerneja Brecl. Klinčeva po štirih tekmah v skupnem seštevku zaseda visoko 5. mesto. V minulem tednu se je po rehabilitaciji po operaciji kolena na skakalnice uspešno vrnila tudi naša najizkušenjša tekmovalka, Maja Vtič, ki je skakala v Planici.

V treh letih sedem slovenskih stopničk

Slovenski spomini na lanski Čajkovski so zelo lepi. Anže Lanišek je namreč dobil obe tekmi, 5. in 6. je bil Anže Semenič, dvakrat je med petnajsterico končal tudi Rok Justin. V konkurenci deklet je bila dvakrat med sedmerico Maja Vtič, med deseterico je dvakrat končala Špela Rogelj. Tudi pred dvema letoma je bilo sijajno, potem ko sta zmagala Robi Kranjec in Semenič, slednji je bil na prvi tekmi še drugi, Vtičeva pa je bila na prvi izmed dveh tekem tretja. Brez stopničk ni šlo niti leta 2015, ko je bil Kranjec drugi.

Predviden program v Čajkovskem

Petek, 7. september
09.00 Uradni trening, dekleta
11.00 Kvalifikacije, dekleta

12.00 Uradni trening, fantje
14.00 Kvalifikacije, fantje

Sobota, 8. september
11.00 Poizkusna serija
12.00 Tekma, mešani pari

Nedelja, 9. september
7.00 Poizkusna serija, dekleta
8.00 Tekma, dekleta

11.00 Poizkusna serija
12.00 Tekma, fantje

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov