Biatlonke in biatlonci blizu novih odličij

25.08.2018


V Novem Mestu na Češkem se nadaljuje poletno svetovno prvenstvo v biatlonu. Po včerajšnjem odličnem nastopu naše mešane štafete in osvojenem bronu, so danes prišle na vrsto sprinterske preizkušnje, na katerih so naša mlada dekleta in fantje znova prikazali zelo dobre nastope.

Tekmovalni dan so odprle mladinke s 7,5-kilometrsko preizkušnjo. Dobila jo je Poljakinja Zukova, na stopničkah pa sta se ji pridružili domačinka Davidova in Rusinja Vasnetcova. Tik za odrom za zmagovalke so se zvrstila kar tri naša dekleta. Živa Klemenčič je bila četrta, Nina Zadravec peta, Polona Klemenčič pa šesta. Nika Vindišar je bila uvrščena na 19. mesto.

Na 10-kilometrskem sprintu so se nato pomerili mladinci, kjer se je prav tako odlično odrezal Alex Cisar, ki je osvojil četrto mesto. Zmagal je domačin Stvrtecky, drugi je bil Rus Maleev, tretji pa še en Čeh Hornig. Lovro Planko je zasedel 25. mesto, Anton Vidmar mesto za njim, Jure Zidar je bil 50., Matic Repnik pa 51.

V konkurenci članov je nastopila trojica Slovencev. Luka Naglič je zasedel 51., Blaž Debeljak 53., Tilen Gregorka pa 55. mesto.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov