DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Vrhovnik v Beljaku ujel prvih šest točk PVN

22.08.2018

Avstrijski Beljak je bil drugo prizorišče tekem letošnje poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji. Naša ekipa v Oberwiesenthalu minuli konec tedna ni tekmovala, danes pa je v Beljaku Vid Vrhovnik osvojil prve letošnje točke.

Vid Vrhovnik (c) GEPA

Član velenjskega kluba in mladinski svetovni prvak Vid Vrhovnik je v Beljaku včeraj odlično skočil na treningu, imel je četrto daljavo, žal pa danes na tekmi tega dosežka ni ponovil. Po skokih je zasedal 21. mesto, imel je dobri dve minuti zaostanka za vodilnim domačinom Franzom-Josefom Rerlom. V teku na 10 km razdalji Vrhovnik v primerjavi z najboljšimi ni izgubil veliko, le sekundo, izgubil pa je nekaj mest. Na koncu je osvojil 25. mesto z zaostankom 2:13 za zmagovalcem iz Finske, Ilkko Herolo, ki je bil po skokih četrti. Drugi je bil s 7,3 sekund zaostanka Rehrl, tretji pa še en Avstrijec, Mario Seidl, ki je zaostal že 18,6 sekund. 

Preostala naša trojica je bila brez točk. Rok Jelen je s 25. časom teka osvojil 42. mesto, Gašper Brecl je bil 44., Ožbej Jelen pa je končal na 47. mestu. V skupnem seštevku vodi zmagovalec Oberwiesenthala, Nemec Johannes Rydzek, enako število točk, 140, ima tudi Seidl. Naslednja tekma bo že čez dva dni v Oberstdorfu, ki bo v soboto gostil še eno tekmo, nato sledi le še finale 22. in 23. septembra v Planici.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov