DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Žak Mogel tretji na turneji Beskidy

19.08.2018

Po uvodnih dveh tekmah celinskega pokala v smučarskih skokih v Kranju so bile naslednje tri tekme na sporedu na Poljskem in Češkem, skupaj pa so predstavljale turnejo Beskidy, na kateri se je s tretjim mestom izkazal 17-letni Žak Mogel.

Žak Mogel je na svoji tretji tekmi celinskega pokala že skočil na zmagovalni oder (c) SloSki

Mladinski reprezentant Slovenije Žak Mogel je letos sploh prvič dobil priložnost na tekmah celinskega pokala, takoj pa jo je izkoristil z obema rokama. Turnejo po Poljskem in Češkem je začel z 11. mestom v petek v Szczyrku, včeraj je bil v Wisli odličen tretji, danes pa v Frenštatu še peti. S skupno 747,5 točkami je končal na odličnem tretjem mestu. Boljša sta bila le Avstrijec, tudi novi vodilni in zmagovalec Szczyrka ter Wisle, Avstrijec Philipp Aschenwald, ki je zbral 795,6 točk in Čeh Lukaš Hlava, zmagovalec Frenštata, v Szczyrku je bil tretji, v Wisli pa 9., skupno pa je zbra 758,7 točk. Lansko premierno izvedbo turneje treh skakalnic je dobil Poljak Klemens Muranka pred Miranom Zupančičem in Žigom Jelarjem.

Zelo dobro drugo turnejo Beskidy ima za sabo tudi Rok Justin, ki je osvojil končno 8. mesto, potem ko je bil šesti, 19. in danes deveti. Na skakalnice se je po dolgotrajni rehabilitaciji uspešno vrnil Jaka Hvala, ki je vpisal 29., 4. in 13. mesto, skupno je bil na 16. mestu, nekaj točk celinskega pokala je uspel ujeti tudi Ernest Prišlič, potem ko je bil na prvi in zadnji tekmi 21., skupno pa 27.. Na tekmi v Szczyrku je s prvimi točkami navdušil še en mladi up, Jan Bombek, ko je bil 16., turnejo bo nedvomno v lepem spominu ohranil tudi Lovro Vodušek, ki je v Wisli prve točke v karieri osvojil s 24. mestom. 

V skupnem seštevku celinskega pokala, ki se bo nadaljeval s tekmama v avstrijskem Stamsu 8. septembra, je Mogel sedmi s 129 točkami.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov